فرهاد قنبری:

فرهاد قنبری:
✅ وقتی کوبا پای میز مذاکره با آمریکا نشست اولترا چپ های جهان سومی ضد امریکا، این اقدام را خیانت به کاسترو و کنار گذاشته شدن آرمانهای انقلاب کوبا توصیف کردند. برای این گروه از چپ ها مقابله با امریکا «وسیله» ای برای رسیدن به اهداف و آرمان نیست بلکه ضدیت و مقابله با آمریکا خود به عنوان اصلی ترین و شاید تنهاترین «هدف» و آرمان انقلاب توصیف می شود.
در این جوامع برای دهه های طولانی ناکارامدی، فساد سیستمی، تبعیض و رانتخواری و گسترش فقر و فساد عمومی همه به نام این آرمان «آمریکا ستیزی» توجیه شده است.
مذاکره کوبا با آمریکا (پس از نزدیک به نیم قرن) از این جهت دارای اهمیت بود که دولت کوبا دیگر نمی توانست تمام مشکلات و ناکارآمدی ساختاری خود را به گردن «دیگری» بیندازد و امپریالیسم را عامل تمام بدبختی های خود معرفی کند.

✅ در ماههای اخیر کره شمالی هم به نظر مسیر کوبا را در پیش گرفته است، رهبر کره شمالی پس از تلاش برای تنش زدایی با همسایه جنوبی خود، با رئیس جمهور آمریکا نیز در زمینه کاهش تنش ها مذاکره و گفتگو کرد.
این اقدام را نباید به عنوان تسلیم شدن کره شمالی بلکه به عنوان اقدامی برای بازگشت به جامعه جهانی و مسئولیت پذیری حاکمان این کشور در قبال مشکلات جامعه خود نگریست.
رهبران کره شمالی دهه های متمادی در مسیر استحاله و ایزوله کردن جامعه خود قدم برداشته و کشور را در حالت آکواریومی نگاه داشته اند. آنها بر روی تمام ناکارآمدی ها، فسادها و عدم مسئولیت پذیری خود در ایجاد بدبختی ها و مشکلات جامعه سرپوش گذاشته و کره جنوبی و آمریکا را به عنوان تنها عامل مشکلات خود معرفی کرده اند.
حال پس از بیش از شش دهه به این نتیجه رسیده اند که باید با مسائل واقع بینانه برخورد کنند و مشکلات ساختاری خود را ترمیم نمایند.

✅ مسئولان کشو ما نیز پس از چهار دهه دیگر با نام امپریالیسم و آمریکای جهانخوار و خونخوار و امثالهم نمی توانند روپوشی بر روی مفاسد، رانت خواری ها و ناکارآمدی های مدیریتی کشور داشته باشند.‌ برخی شعارهای معترضان ( مانند دشمن ما همینجاست، الکی میگن آمریکاست) در ماههای اخیر نشان داد که دیگر جامعه توان پذیرش اینکه تمام مشکلات و بدبختی ها زیر سر آمریکاست را ندارد و از مسئولان کشور انتظار مسئولیت پذیری ببشتری را دارد.

پ.ن: البته بدیهی است که امپریالیسم آمریکا در چندین دهه اخیر نقش پررنگی در عقب ماندگی بسیاری از جوامع توسعه نیافته و جهان سوم ( از جمله ایران) داشته است، اما توجیه تمام رانت ها، فسادها، پولشویی ها و ناکارامدی های مدیریتی با توجیه " آمریکای جهانخوار و ایادیش" چیزی نیست که یگر جامعه به راحتی بپذیرد.
@kharmagaas