‍ فرهاد قنبری:. امیدی که دود بر هوا شد

‍ فرهاد قنبری:
امیدی که دود بر هوا شد

به ندرت کسی در اردیبهشت انتخاباتی و پر نشاط سال گذشته فکر می کرد که در کمتر از یک سال روحانی و جهانگیری به این میزان محبوبیت خود را در میان مردم از دست بدهند.
یک سال قبل در چنین روزهایی مناظره های انتخاباتی دهها میلیون نفر را ساعت ها پای گیرنده های تلویزیونی می نشاند و پس از اتمام آنها انبوهی از شادی ها و کری خواندن ها بود که در فضای مجازی به راه می افتاد. از اسحاقی که به شیر و پلنگ تشبیه می شد و لوله ای که دست به دست در میان حامیان روحانی می چرخید تا کمپین برای جمع کردن پول برای دختر مظلوم وزیر آموزش و پرورش وقت و آن یکی که در لباس انسان های فضایی به نمایش گذاشته می شد..
مناظره های انتخاباتی حال و هوای خاصی داشت‌.
مناظره تعارف ها را کنار می زد و در رسانه ای که برای ساعتی از کنترل پادگانی خارج شده بود حرف های جدیدی به زبان می آمد. کاندیدها هم می دانستند که آن روزها چیزی شبیه شب عید کودکان است و هر میزان بخواهند می توانند شلوغ کنند و با اخمی مواجه نشوند. شب عیدی که زود به پایان رسید و تلخی اولین روز کاری پس از سیزده به در به سرعت طعم دهان ها را تغییر داد.

بدون شک بازنده اصلی حوادث یک سال اخیر روحانی و اصلاح طلبان بوده اند ولی در مقابل به نظر نمی رسد درصدی به محبوبیت جناح مقابل هم افزوده شده باشد‌.
از فردای انتخابات جناح بازنده جنگ سخت و بی رحمانه ای علیه روحانی آغاز کرد و در این راه از هیچ اقدامی فروگذار نکرد.
"در عرصه بین الملل و رقابت و چانه زنی بین کشورها بازی ای وجود دارد که به بازی «بزدل» معروف است. انتخاب واژه "بزدل" برای این بازی ریشه در یک بازی خیابانی دارد که در آن دو راننده روی یک پل در یک امتداد در جهت مخالف به سمت هم حرکت می کنند. در حالتی که یکی از راننده ها خود را از مسیر خارج کند، آن راننده بازنده است و او را به خاطر ترسو بودن "بزدل" خطاب می کنند و راننده ای که در مسیر باقی مانده، برنده اعلام می شود(برد_باخت) اگر هیچ یک از راننده ها ماشین خود را از راه بیرون نکشند نتیجه یک تصادف شدید در وسط پل خواهد بود که می تواند به راحتی به مرگ راننده ها منجر شود (باخت_باخت). اگر هر دو راننده قبل از رسیدن به هم و تصادف کنار بکشند (برد_برد).
اما شکلی از این بازی هم وجود دارد که در آن یکی از راننده ها ترمز و فرمان را کنده و از شیشیه بیرون پرتاپ می کند(یعنی از همان ابتدا به حریف می گوید که با چه آدم بی کله ای طرف است) حال حریف بادیدن این شرایط دو انتخاب بیشتر ندارد که اولی کنار کشیدن و باخت است و دومی تصادف کردن و باخت برای هر دو طرف بازی"

بازی ای که طیف مقابل با روحانی شروع کرد شبیه همان راننده ای بود که ترمز و فرمان را کنده و بیرون انداخته بود، بازی ای که در نهایت برای هر دو طرف باخت در پی داشت. بازی ای که در آن جناح مقابل با تمام قدرت ماشین خود را به ماشین روحانی کوبید و هم ماشین خود و هم ماشین او را له کرد.

البته در ایجاد این شرایط عوامل دیگری مانند نقش نئو اپوزسیون های محافظه کار به رهبری احمدی نژاد و نقش شبکه های اجتماعی را نباید نادیده گرفت.

اگر بازنده اصلی حوادث یک سال گذشتا اصلاح طلبان بودند برنده اصلی این منازعه و این تصادف سخت بی شک بخشی از اپوزسیون (ویرانی طلبان) است که فاقد هر گونه گفتمان بوده و به رهبری چند خبرنگار دست چندم وابسته به ترامپ و شومن هایی مانند محمد حسینی توانست بیشترین سو استفاده از شرایط موجود را کرده و با نفرت پراکنی مردم را به جنگ داخلی و کشتار یکدیگر دعوت و ترغیب نماید.
Telegram.me/kharmagaas