فرهاد قنبری:. «انسان گرگ انسان است»

فرهاد قنبری:
"انسان گرگ انسان است"

اغراق نکرده ایم اگر بگوییم ایران یکی از «بی معنویت» ترین کشورهای جهان است.
آمار پرونده هایی که درد دادگاه ها هستند، میزان دزدی، کلاه برداری، عدم اعتماد اجتماعی مردم به یکدیگر، شرایط کودکان کار و کارتن خواب ها، آزار حیوانات، صف های طولانی برای دلالی و کسب پول مفت و مواردی از این قبیل نشان می دهد که جامعه ما بر خلاف ظاهری پوشیده از نمادها و نهادهای مبلغ معنویت و دین که مدام بی ارزش بودن مادیات را گوشزد می کند، جامعه ای به شدت مادی گرا و خودبین است. جامعه ای که در آن "دیگری" همیشه نادیده گرفته می شود.

در اکثر کشورهای دنیا (حتی آنهایی که به قلب و مرکز نئولیبرالیسم معروفند) هم سازمان ها و نهادهای مردم نهادی وجود دارد که از حقوق مهاجران، کودکان کار، کارتن خواب ها و حیوانات دفاع می کند و اغلب غذایی و سرپناهی موقتی برای آنان در نظر می گیرد ولی در جامعه ما یا چنین نهادهایی وجود ندارد، یا اینکه به شدت ضعیف است و اغلب بی پناهان، آواره گان و کودکان بی سرپرست در انبوهی از خشونت، فقر و تجاوز و مرگ دست و پا می زنند.

در جامعه ما فردگرایی (با شدت زیاد) از طریق تمام رسانه ها تبلیغ می شود و تمام نهاد های فرهنگی، سیاسی و عقیدتی هر یک به نوعی مبلغ فردگرایی افراطی هستند. این تبلیغ همه جانبه فردگرایی که اگر احمق، گناهکار و فقیر و بی سواد و زشت و ...هستید فقط و فقط نتیجه انتخاب خودتان هست، کلبی مسلکی و بی تفاوتی اجتماعی شدیدی را تولید می کند. سوژه ای که اینگونه ساخته می شود سوژه ای است که باید ریشه تمام بدبختی هایش را در فقط در "خویشتن خود" جستجو کند. او از همان کودکی یاد می گیرد تا کلاه خود را دو دستی بچسبد تا خوشبختی این دنیا و آخرتش را به هر قیمتی که شده به دست بیاورد.
چنین انسانی دیگر فرصتی برای اندیشیدن به معنویت یا هیچ امر فرا مادی ندارد و جایی برای حضور دیگری نمی بیند‌.
نگاه و نوع رابطه چنین فردی با دیگران نه نگاهی انسانی و همسطح بلکه نگاهی ابزاری است، نگاهی که دیگری را به عنوانی نردبانی برای صعود خود در نظر می گیرد..
@kharmagaas