کالایی شدن بدن.. امروزه رسانه‌ها و ابزارهای اطلاعاتی کاملا در خدمت بدن قرار گرفته‌اند

کالایی شدن بدن

بودریار می گوید "کشف دوباره بدن پس از یک هزاره تقوا گرایی خود را در قالب آزادسازی فیزیکی و جنسی بدن ،حضور همه جانبه آن در تبلیغات،مد، فرهنگ توده ها یا کیش بهداشت ،رژیم های غذایی ،درمان ،شیک پوشی ،اسطوره لذت که احاطه اش می کند و همه و همه گویای آن هستند که بدن به موضوع رهایی تبدیل شده است"
امروزه رسانه ها و ابزارهای اطلاعاتی کاملا در خدمت بدن قرار گرفته اند.
بدن هایی که توسط شبکه های ارتباطی و رسانه های مختلف تولید شده و بر اساس پیشرفت های تکنولوژیکی امکان تغییرات مداوم در آن هم ایجاد شده است .
بدن تبدیل به شی و کالای قابل دستکاری شده که بارها و بارها می توان آن را تغییر داد.

نمایشگاههای مد و زیبایی،سالن های آرایشی روز به روز مدرن تر و مراکز و کلینیک های اعمال جراحی زیبایی که روز به روز بیشتر می شود(اولین بار چهل سال پیش بود که یک بدن به عمل جراحی زیبایی سپرده شد).همه و همه در خدمت کالایی به نام بدن قرار گرفته اند تا آن را در قالب های جدید و متنوعی عرضه نمایند.
در چنین شرایطی که امکان آفرینش بدن به اشکال مختلف بیشتر می شود و هر انسانی این قدرت را دارد که با میزان ثروت اقتصادی که در اختیار دارد تغییراتی در بدن خود به نمایش بگذارد،باعث نوعی جدایی بین "من"و بدن شده است .یعنی بدن به مکانی تبدیل شده است که با تغییرات در آن با کشاندن ریاضت و درد عمل جراحی و رژیم غذایی و امثالهم به رضایت و کیف درونی خود دسترسی پیدا می کنیم .

این یک طرف ماجراست در سوی دیگر رقابت بی رحمانه تری در جریان است.

امروزه به وفور با آگهی های فروش کلیه و خون مواجه هستیم که بر در دیوار شهر نصب شده و در جراید متعدد به چاپ می رسد.

در این بازار بدن زن بیشتر در کانون و توجه خرید و فروش در بازار سرمایه قرار دارد،از زنانی که در خدمت پورنوگرافی و شبکه های عریض و طویل آن در حال فعالیت هستند تا زنانی که قرار است از طریق جلوه گری بدن هایشان کالاهای تولید شده غول های سرمایه داری را به فروش برسانند.
متکدیان ،کارتن خواب ها و مطرودان نیز در این بازار پر زرق بدن بی نصیب نیستند ،بسیاری از این زنان در قبال دریافت مبلغی ناچیز فرزندانی را به دنیا آورده و به باندهای تکدی گری می فروشند.

@kharmagaas