فرهاد قنبری:

فرهاد قنبری:
کتاب در ایران از وضعیت مناسبی برخوردار نیست و هنوز بسیاری از خانواده ها و حتی دانشجویان پرداخت هزینه و پول برای کتاب را هزینه ای غیر ضرور و اضافی تلقی می کنند. امروزه به ندرت کتاب فروشی ها از شرایط حاکم بر بازار کتاب رضایت دارند و اغلب آنها فقط به خاطر علاقه شخصی خود حاضر به بستن کتاب فروشی ها و تغییر کاربری آنها به فست فود و بوتیک نیستند.
در حالی که بهترین ساختمان ها و گرانترین فروشگاههای شهرها را بانک ها و متجمع های تجاری به خود اختصاص داده اند اغلب کتاب ها و کتاب فروشی ها بدون داشتن اندک مکان ثابتی برای فروش در کنار خیابان ها و مکان های پر رفت و آمد بساط کتاب فروشی خود را پهن می کنند.

اغلب مترجمان متون ادبی و فلسفی نیز دل خوشی ندارند و از روی تعهد اجتماعی و علاقه قلبی است که هنوز به این امر سخت مبادرت می ورزند و به اصطلاح صورت خود را با سیلی سرخ نگه می دارند.
هر چند در شبکه های اجتماعی بسیاری از کتاب ها به صورت فایل های فشرده در اختیار مخاطبان قرار می گیرد اما نباید فراموش کرد هنوز بزرگترین گنجینه دانش و تمدن بشری همان کتاب های کاغذی هستند که بخش اعظم و مهم میراث تمدن بشری را بر دوش خود حمل می کنند.
نمایشگاه کتاب اندک مجالی برای نویسندگان، مترجمان و انتشاراتی هاییست که بدون حمایت دولتی و با تمام فشارها دوام آورده اند و در راستای ارتقا فرهنگی و فکری جامعه تلاش می کنند.
با رفتن به نمایشگاه و خرید چند کتاب می توان حداقلی از امید را در دل برخی انتشارتی ها که سیاه هایی مانند "قورباغه را قورت بده"، "خاطرات فرگوسن" ، چرندیات ترامپ و فردوسی پور و امثالهم را چاپ نمی کنند و هنوز به رسالت کتاب وفادار مانده اند، زنده نگاه داشت.
@kharmagaas