هشت فیلسوف غربی یعنی ژان ژاک روسو، آرتور شوپنهاور، فردریش نیچه، برتراند راسل، لودویگ ویتگنشتاین، مارتین هایدگر، ژان پل سارتر ومیشل

هشت فیلسوف غربی یعنی ژان ژاک روسو، آرتور شوپنهاور،فردریش نیچه، برتراند راسل، لودویگ ویتگنشتاین، مارتین هایدگر، ژان پل سارتر ومیشل فوکو در این کتاب هشت فصل را به خود اختصاص داده‌اند. نویسندگان با آوردن شواهدی از زندگی شخصی این افراد، تلاش کرده‌اند نشان دهند که فلسفه آنها واکنشی به مسائل و مشکلات در زندگی شخصی آنها بوده است.

هر چند کتاب با اعتراضات بسیاری مواجه شده و آن را توهین به اندیشمندان بزرگ قلمداد کرده اند اما به میزانی طرفدارن خاص خود را نیز داشته است.
تاریک ترین وجه زندگی ارائه شده بی شک زندگی سارتر و سیمون دوبوار است. سارتر که به عنوان نماد ادبیات متعهد معرفی شده در زندگی خصوصی چهره ای کریه و ترسناک داشته است.
سارتر و دوبوار چند دهه زندگی تاریک داشتند و در این چند دهه هر کس که به آنها نزدیک شد را به خاک سیاه نشاندند. دوبوار که گرایش همجنس خواهانه داشته دختران نوجوان را می فریفت و آنها را وارد یک رابطه سه نفری به سارتر می کرد. در حالی که جهان در آتش جنگ جهانی دوم می سوخت، سارتر و دوبوار دختران زیادی مثل بیانکا لمبلین، ناتالی سوروکین، اولگا کساکیویکز، وندا کساکیویکز را می فریفتند.

همه این دختران بعدها در مورد شرح مظالمی که در این روابط بر آنها رفته بود کتاب نوشتند. به دلیل این اقدامات، والدین دانش آموزان از دوبوار شکایت کردند و پرونده تدریس او به دلیل تجاوز به دختران زیر سن قانونی برای همیشه در فرانسه تعلیق شد. دوبوار علاوه بر سارتر با مردان دیگری هم ارتباط داشت و در فرصت های مناسب آنها را سرکیسه می کرد. در یکی از برجسته ترین موارد، دوبوار برای سال ها نلسون آلگرن آمریکایی را سرکیسه می کرد و با خرج آلگرن دو نفری دور دنیا سفر می کردند.
هر چند بسیاری معتقدند زندگی خصوصی اندیشمند ربطی به اندیشه او ندارد ولی برخی مواقع خواندن زندگی شخصی متفکرین می تواند در درک بهتر اندیشه آنان کمک کند.
telegram.me/kharmagaas