فرهاد قنبری:. چرا ایران مدام از جنگی با ابعاد بین المللی سخن می‌گوید؟

فرهاد قنبری:
چرا ایران مدام از جنگی با ابعاد بین المللی سخن می گوید؟

مقامات سیاسی و نظامی کشورمان بارها اعلام کرده اند که اگر امریکا، اسرائیل یا هر کشور دیگری دست به ماجراجویی بزند یا موشکی به سمت ایران پرتاپ شود دامنه این جنگ محدود به این منطقه نخواهد بود.
سوالی که مطرح می شود این است که آیا ایران در شرایط جنگی از چنین توانی برخوردار است یا اینکه این سخنان را باید در راستای جنگ لفظی و رسانه ای تفسیر کرد؟

✅ نگاهی به نقشه خاورمیانه و مناطق نفوذ ایران نشان می دهد که چنین ادعایی چندان بیراه نیست و در صورت آغاز جنگ علیه ایران مناطق بسیاری از خاورمیانه به این منازعه کشیده خواهند شد.
حضور نیروهای ایران در سوریه و جنوب لبنان (در مرزهای اسرائیل) یحتمل منجر به این خواهد شد که اسرائیل در کمترین زمان ممکن به نقطه کانونی درگیری ها تبدیل شود.

اسرائیل با مساحت بیست هزار کیلومتر مربع ( با احتساب فلسطین بیست و هفت هزار) حدود دو برابر استان قم است. این وسعت کم باعث می شود که در یک جنگ همه جانبه با ایران در هیچ نقطه ای از خود احساس امنیت نداشته باشد.
اسرائیل بارها اعلام کرده است خط قرمزش دوری حداقل صدکیلومتری ایران از مرزهایش می باشد. (مسئله ای که با حضور ایران از طریق حزب الله و سوریه غیر ممکن به نظر می رسد)
اسرائیل امروز ایران را در ده کیلومتری خود می بیند و با مرزهای ایران فاصله هزاران کیلومتری دارد، مسئله ای که در شرایط جنگی تاثیرات خود را نشان خواهد داد.

✅ مسئله بعدی بحث تنگه هاست. ایران بارها اعلام کرده است در صورت جنگ علیه ایران تنگه هرمز را خواهد بست و مانع از صادرات نفت این منطقه خواهد شد ، البته خود فرماندهان نظامی ایران واقفند که نیروهای نظامی آمریکا قادر به بازگشایی این تنگه هستند و به نظر نمی رسد تمام استراتژی نظامی خود را هم به این مدیریت این تنگه محدود نمایند.
چند روز پیش آقای روحانی در سخنان بی سابقه ای از قدرت و توان ایران سخن گفت و از امریکاست خواست که با دم شیر بازی نکنند.
آقای روحانی گفت "آنها خیال می کنند ما فقط تنگه هرمز را داریم، نه ما تنگه های زیادی داریم"
اما منظور آقای روحانی از تنگه های زیاد کدام است؟
به نظر اولین آنها که از لحاظ استراتژیک شاید مهمتر از تنگه هرمز باشد تنگه باب المندب است. ایران بارها تلاش کرد از طریق خرید جیبوتی و بعدها نفوذ در یمن بر این تنگه اشراف داشته باشد که هنوز در این امر موفق نشده است (اما در شرایط جنگی می تواند از طریق مناطق در اختیار حوثی ها به راحتی توان ناامن کردن این تنگه را داراست)
عربستان و امارات سالهاست با هزینه های کلان سعی در ایجاد جنگ اقتصادی و ترغیب امریکا به جنگ نظامی علیه ایران دارند و احتمالا در صورت آغاز جنگ بی نصیب نخواهند ماند. ایران بارها با پرتاپ موشک از طریق خاک یمن به هر دو این کشورها نشان داده است که در صورت آغاز جنگ هیچکدام از شهرهایشان امنیت نخواهد داشت.
در سوی دیگر بنادر ایران در خلیج فارس در نزدیکی خاک امارات قرار دارند و این کشور کوچک را در تیررس حملات ایران قرار می دهند و عربستان از طریق مناطق تحت اشغال حوثی های یمن در امان نخواهد بود.
البته در این میان باید به کانال سوئز و توان نزدیک شدن نیروهای ایران به این کانال از طریق سوریه یا ایجاد نیرویی به نام پولیسارو در کنار تنگه جبل الطارق نیز اشاره کرد. تنگه های مهمی که به نظر آقای رئیس جمهور و فرماندهان نظامی توان برهم زدن امنیت آنها را در خود می بینند.

✅ در کل آمریکا، عربستان و اسرائیل به این مسئله وقوف کامل دارند و به خوبی می دانند که حمله به ایران، تجاوزی شبیه به عراق و افغانستان نخواهد بود.
آنها به همین دلیل به جنگ اقتصادی و رسانه ای روی آورده و با هزینه های کلان سعی در تقویت نیروهای تروریستی در مرزهای کشور و ایجاد آشوب داخلی از طریق جنگ روانی دارند.
@kharmagaas