فرهاد قنبری:

فرهاد قنبری:
خبرگزاری شبستان این نظر سنجی را در مورد سن ازدواج پسران در ایران انجام داده است و به این نتایج (بالا در جدول) رسیده است. نتایجی که با کمی تامل بیشتر باید ریشه اصلی افزایش طلاق در جامعه را نوع نگاه مردم به این پدیده جستجو کرد.
نزدیک به نود درصد مردم داشتن مدرک دانشگاهی، شغل و درآمد مالی خوب را مناسب ترین سن برای ازدواج می دانند، با توجه به این جدول به فرض جوانی که لیسانس یک رشته مهندسی را داشته یا پزشک عمومی است و در جایی با حقوق مناسب مشغول کار است، گزینه مناسب و ایده آلی برای ازدواج است.
در این نگاه ازدواج به یک مبادله اقتصادی تقلیل داده شده است که فرد مورد نظر باید توانایی تامین نیازهای مادی همسر را داشته باشد.
در اینجا کسی برای مناسب بودن سن ازدواج مسائلی مانند، داشتن شرایط اخلاقی ، فهم فرد از زندگی اجتماعی، نوع نگاه به زندگی زناشویی و روابط خانوادگی و امثالهم را مطرح نکرده است.‌
البته بدیهی است داشتن شرایط تامین نیازهای اولیه مادی از شرایط ازدواج باشد ولی تقلیل دادن کل یک مقوله اجتماعی و مهم مانند ازدواج را به یک امر صرفا اقتصادی، آسیب های خاص خود را در پی خواهد داشت.

اکثر خانواده ها و جوانان با نگاهی به مدرک تحصیلی و شرایط مادی و درآمد طرف مقابل، سفره ازدواج را پهن می کنند و پس از مدتی که از زندگی مشترکشان می گذرد تازه متوجه می شوند که توان برقراری ارتباط و دیالوگ با طرف مقابل را ندارند، یا تازه متوجه می شوند طرف مقابلشان درکی از زندگی مشترک ندارد و هنوز در عوالم خاص خود سیر می کند و همین عوامل زمینه ساز اصلی ایجاد طلاق و جدایی می شود.
به نظر یکی از عوامل اصلی که باعث کاهش طلاق و آسیب های حاصل از آن خواهد شد، تغییر رویکرد و نوع نگاه جامعه به مقوله ازدواج است.
در نوع نگاه به ازدواج باید این دو مسئله را مد نظر قرار داد:
مسئله اول اینکه باید پذیرفت ازدواج سن خاصی ندارد.
ممکن است فردی در بیست سالگی به درک و فهم زندگی مشترک و زناشویی برسد و در مقابل فردی تا سن شصت سالگی هم چنین درکی را کسب نکرده باشد، پس صحبت از سنی مشترک برای ازدواج در میان همه افراد سخنی بیهوده و بی معنی است.
دوما باید به این مسئله توجه داشت که همه افراد توانایی ذهنی و روانی تشکیل خانواده و ازدواج را ندارند. این گفته که همه افراد باید ازدواج کرده و تشکیل خانواده دهند سخن نادرست و بیهوده ای است. در همه جوامعه اقلیتی از افراد وجود دارد که نگاه ضد اجتماعی داشته و از عضویت در هر جماعت و گروهی طفره می روند، بی شک چنین افرادی اگر تشکیل خانواده دهند با فرزند آوری و اعمال خشونت خانوادگی آسیب های جدیدی را به جامعه تحمیل خواهند کرد. پس در مواجه با این افراد نه تنها نباید آنها را تشویق به ازدواج کرد بلکه باید آنها را از فکر به ازدواج هم منصرف کرد.
@kharmagaas