فرهاد قنبری:. دین بدون ایمان

فرهاد قنبری:
دین بدون ایمان

✅ ادیان و کتب مقدس به عنوان ابزارهایی برای «معنا» بخشی به زندگی انسان تعریف می شوند. دین به عنوان ساحت قدسی رسالت تعریف زندگی بهتر و سعادتمند برای انسان را بر عهده داشت و آمده بود تا انسان را موجودی خوشبخت تر، نوع دوست تر از آنچه هست تبدیل نماید. دین آمده بود تا بشر بر روی زمین حرص و آز و طمع کمتر از خود نشان داده و عدالت بیشتری را میان آدمیان برقرار سازد، دین وظیفه داشت تا با تجمل، فخر فروشی و تحقیر انسان ها توسط یکدیگر مقابله کند، اما آنچه امروز مشاهده می شود چیز دیگریست.

✅ حضور دین در جامعه ما پر رنگتر از هر جامعه دیگری است. از کتاب های دینی مدارس تا معاونت های پرورشی که پر از ترویج دینداری است تا دیوار نوشته ها و بیلبوردهای شهری که پر از شعائر دینی است. محله ای نیست که در آن مسجد و حسینه و مهدیه ای نباشد و شهری را نمی توان یافت که در آن خیابان و کوچه هایی به نام توحید و معاد و نیایش و پیامبر و امامان نامگذاری نشده باشد.
اما به همان میزان که " نام خدا" حاضر است "خود خدا" غایب و از نظرها پنهان است.

✅ به نام های موسسات زیر بنگرید، موسساتی که نام برخی از انها در ماههای اخیر زیاد شنیده می شود:
موسسه قوامین
بنیاد مستضعفان
موسسه ثامن
صالحين
صندوق حسنات
صندوق محمدرسول الله جي
موسسه مالي و اعتباري عسگريه
موسسه مالي و اعتباري صاحب الزمان
صندوق اعتباري كريم اهل بيت
موسسه مالي امام صادق
و....
حال کافیست به کارکرد نهادهای اقتصادی مزین به نام های قدسی و دینی نظری بیفکنیم. برخی از این موسسات در سالهای اخیر با تبلیغات وسیع و اعطای سودهای کلان سرمایه های مردم را جذب نموده و در نهایت با اعلام ورشکستی کمترین تعهدی در قبال مشتریان خود نشان ندادند، به گونه ای که دولت به صورت غیرقانونی از جیب مردم ( حدود بیست هزار میلیارد تومان) از بدهی های این موسسات را پرداخت کرد و خدا می داند اصل پول مردم توسط چه کسی و چگونه سر از کجاها و جیب چه کسانی درآورد اما آنچه که به صورت علنی خود را نشان داد سو استفاده از نام های دینی برای کلاه برداری و دزدی بود.

✅ صدا و سیما را نگاه کنیم. صدا و سیما تقریبا در همه ساعات( البته به جز ساعات تبلیغ چی توز و قابلمه ، خوشحالینا، اپلیکیشن ها و...) از دینداری سخن می گوید و همیشه در چند شبکه مبلغان دینی ای حضور دارند که سعی می کنند مردم را به راه راست و پیروی از دستورات دینی فرابخوانند و برای هر لحظه زندگی مردم نسخه های خاصی بپیچند.
صدا و سیما با آنکه مدام در حال پخش مداحی و روضه و سخنرانی است و حتی برای دینداری میوه ها و گیاهان هم برنامه تهیه می کند، در عمل برای کوبیدن جریان های مخالفان و منتقدان خود، از هر روش غیر اخلاقی استفاده می کند و روز به روز بر طبل تفرقه و ایجاد نفرت بیشتر میان مردم می کوبد. صدا و سیما که خود را نماینده خداوند بر روی زمین می داند برای پیشبرد اهداف خود به هر روشی دست می یازد الا ریسمان الهی.
دفاع از حقیقت و احترام به حقوق طبیعی انسان ها از بدیهیاتی است که همیشه در این رسانه پر خرج و عریض و طویل نادیده گرفته می شود.
بخش های خبری این رسانه همیشه به عنوان تریبون جریان محافظه کار (که کمتر از ده درصد حامی دارد) عمل می کند و برای کسب رضایت خاطر آن طیف محدود از هیچ عمل غیر اخلاقی دریغ نمی ورزد.

✅ رفتارهای موسسات اقتصادی مزین به نام های دینی، اعمال برخی از مبلغان و معلمان دینی و قرآن و پرورشی، رفتارهای صدا و سیما و ظهور افرادی مانند خاوری در سطوح بالای مدیریتی همه و همه نشان از آن است که در جامعه ما اگر چه دین و نام دین و شعار دین بیشتر از هر کشوری حضور دارد اما آنچه یافت نمی شود ایمان است. در این جامعه دین به ابزاری برای سو استفاده های سیاسی و اقتصادی تقلیل یافته و پیامدی جز رخت بربستن ایمان از قلوب مردم نداشته است.

✅ امروزه به راحتی می توان در شهرهای مختلف ایران قدم زد و تنها چیزی که حس نکرد بوی ایمان و معنویت باشد. از چهره های غمزده و عصبانی طبقات پایین تا ظواهر بی روح دفورمه شده توسط مواد شیمیایی و تیغ جراحان، از حاکمیت پول بر تمام شئون و مناسبات اجتماعی تا پورنوگرافیک شدن حوزه عمومی، از صورت های بی صورت تا کمر خم شده در سطل های زباله تا حضور گران قیمت ترین برندهای بین المللی و....همه نشانی از جهانی است که خدا از آن رخت بربسته و فقط نام بزرگی از او بازمانده است.
@kharmagaas