فرهاد قنبری:

فرهاد قنبری:
عده ای با هزینه دولت ایران ( بیت المال) درس می خوانند، با هزینه ایران به المپیادهای علمی فرستاده می شوند، با هزینه ایران در بهترین دانشگاههای کشور درس می خوانند و اما هنگام بهره برداری و استفاده و بازدهی که می رسد به بهانه نبود امکانات کشور را ترک کرده و تمام تخصصی را که با خرج از جیب مردم ایران کسب کرده در اختیار غربی ها می گذارد.
عجیب آن است که اکثریت این افراد هم از سوی عموم جامعه تایید گرفته و مورد تشویق قرار می گیرند.
در این اتفاق پر تکرار باید چند مسئله را مورد توجه قرار داد که در برخی از آنها دولت، برخی جامعه و برخی نخبگان مسئول هستند.

📌 دولت ایران توان بازگرداندن پول و هزینه خود را ( که عملا هیچ سودی از آن نمی برد) را ندارد و قانون خاصی هم برای بازگرداندن آن وجود ندارد.

📌 دولت ایران نتوانسته است نخبه های علمی خود را جذب کند و امکانات مورد نیاز آنها را فراهم نماید.

📌 دانشگاه صنعتی شریف، علوم پزشکی تهران، دانشکده فنی دانشگاه تهران، دانشگاه امیر کبیر و چند دانشگاه که از پرهزینه ترین دانشگاههای ایران به شمار می روند عملا به مکانی برای تربیت پزشک و استاد و دانشمند و مهندس کشورهای غربی و استرالیا تبدیل شده اند.
📌 عمل غیر اخلاقی نخبگان علمی که فقط منفعت شخصی خود را می بینند و با مشاهده اندک موقعیت بهتر به تمام تعهدات و دیون خود در قبال جامعه ای که هزینه رشد و تحصیل شان را فراهم کرده است پشت می کنند.

📌 نحوه توجیهی که نخبگان برای این رفتارشان به کار می برند (گفتن اینکه در اینجا امکانات و رفاه لازم را نداشتیم) توجیهی بی اساس است ، چرا که آنها هنگام تحصیل کمبود امکانات را می بینند و با اینحال به استفاده از آن پشت پا نمی زنند و همین که به بازدهی می رسد یادشان می افتاد که اینجا امکانات بسیار کم است.

📌 ایران یک کشور جهان سومی و از لحاظ اقتصادی جز کشورهای ضعیف و با درامد سرانه پایین در دنیا محسوب می شود و طبیعتا انتظار داشتن سطح زندگی در اندازه نخبه علمی و دانشمند غربی انتظاری زیاده خواهانه است ( کما اینکه یک کارگر یا معلم ایرانی هم اندازه یک پنجم همتای غربی خود رفاه ندارد)

📌 تعریف و تمجید جامعه از چنین افرادی است که بسیار عجیب به نظر می رسد.
پزشک ، دانشمند یا مهندسی که در دانشگاه شریف، تهران، امیر کبیر و غیره درس خوانده است ، از بالاترین امکانات رفاهی علمی که ایران در اختیار او قرار داده استفاده کرده است ، طبیعتا به صورت اخلاقی در قبال این جامعه تعهد دارد..
حال آنکه فردی به این تعهد خود عمل نمی کند نباید به عنوان چهره ای محبوب و ایده ال مورد تمجید و ستایش قرار بگیرد.
@kharmagaas