‍ فرهاد قنبری:. پیتا_ کیم کی دوک

‍ فرهاد قنبری:
پیتا_ کیم کی دوک

فیلم پیتا از آثار شاخص کیم کی دوک کارگردان صاحب سبک کره ای محسوب می شود.

پیتا از دو خط روایت برخوردار است.
در یک لایه این فیلم، خشونت حاکم بر جامعه سرمایه سالار کره جنوبی رو نمایش می دهد و چگونگی تبدیل "پول" به خدای عصر جدید که به راحتی انسان ها را به شدیدترین و بی رحمانه ترین شکل مجازات می کند را به نمایش می گذارد.
در لایه دیگر فیلم کیم کی دوک به جایگاه مادر و نقش او در مهار غریزه، درنده خوی و وحشی گری انسان می پردازد. شاید به همین دلیل است که کارگردان نام پیتا را برای اثر خود برگزیده است.(پی یتا مجسمه ای از مریم باکره است که مسیح مرده را در آغوش دارد‌. این مجسمه توسط میکل آنژ ساخته شده است.)

فیلم در مورد مرد جوانی به نام کانگ دو است که برای نزول خوار بی رحمی کار می کند‌ و شغلش نقد کردن وام هایی است که اربابش به قشرهای فقیر و کارگر جامعه داده است تا با سود ده برابری از آن ها اخاذی کند، و اگر نتوانند پولش را بدهند آنها را مجبور به نقص عضو برای گرفتن پول بیمه می کند. کانگ دو به مانند شخصیت خونسرد فیلم جایی برای پیرمردها نیست به راحتی دست و پای انسانها را قطع می کند و در این راه هیچگونه ترحم یا همدردی نشان نمی دهد. در ادامه فیلم، زنی با صورت و چشمانی بی روح وارد زندگی کانگ دو می شود و ادعا می کند که مادرش است. زن رفته رفته به کانگ دو می قبولاند که مادرش اوست و او که هیچ وقت طعم مادر داشتن را نچشیده درگیر رابطه ی عاطفی مادر و فرزندی با او می شود. این زن در واقع مادر یکی از قربانیان کانگ دو است که با این شیوه می خواهد او را درگیر عواطب انسانی کرده و وجدان خفته او را بیدار کند و در این راه موفق به گرفتن انتقام سختی از گانگ دو می شود...

پیتا با وجود صحنه های آزار دهنده و خشن زیاد (به مانند اکثر آثار دوک) فیلمی بسیار جذاب و تامل برانگیز است.
@kharmagaas