فرهاد قنبری:. عربستان و رسانه‌ها

فرهاد قنبری:
عربستان و رسانه ها

ریشه اصلی بنیادگرایی دینی خاورمیانه، نه در افغانستانی است که سابقه چند هزار ساله تمدنی دارد و نه در سوریه و عراقی است که به عنوان زادگاه اولین تمدن بشری شناخته می شوند. ریشه بنیادگرایی دینی در خاورمیانه در مصر و ایران از دیگر تمدن های قدیمی تاریخ بشری هم نیست.

واقعیت این است که رسانه ها ( به ویژه در چندین دهه اخیر) از چنان قدرتی برخوردار شده اند که توان جابجایی و تحریف کامل واقعیت را دارا هستند.
رسانه هم به مانند هر ابزار مدرن دیگری برده سرمایه و پول است و بی شک هر کشوری که پول بیشتری داشته باشد رسانه های بیشتری نیز در خدمت دارد.

ریشه اصلی شکل گیری طالبان، در هزاران مدرسه دینی و طالب پروری بود که در مناطق مرزی پاکستان با افغانستان شکل گرفته بود و عربستان سعودی اصلی ترین حامی مالی آن مدارس به شمار می رفت. این مدارس کودکانی را از فقیرترین و محرومترین مناطق پاکستان به عنوان طالب جذب کرده و با آموزش های خشن، دگم و غیر انسانی آنها را به موجوداتی خشن و خون ریز بدل کرده و راهی افغانستان می کردند تا اهداف وحشیانه حامیان خود را دنبال کنند.

گروهک القاعده به سرکردگی یک شهروند سعودی و با حمایت های بسیاری از خانواده های ثروتمندان وابسته به دربار عربستان شکل گرفت و در ادامه نیز بیشترین حمایت های مالی و معنوی را از سوی شهروندان این کشور دریافت کرد. اما در حمله یازده سپتامبر که چهارده نفر ( از نوزده نفر) از مهاجمان شهروند سعودی بودند، این ایران و عراق بودند که محور شرارت معرفی شدند...

در سالهای اخیر در بسیاری از ادوات و تسلیحات غنیمت گرفته شده از داعش و النصره رد پای عربستان سعودی به وضوح مشاهده و به جهان ارسال شده است، اما آنچه که در رسانه ها به عنوان حامی اصلی تروریسم و بنیادگرایی معرفی شده است نام ایران بوده است.

عربستان در سه سال اخیر در یکی از غیرانسانی ترین جنگ ها کشور فقیر و بحران زده یمن را آماج شدیدترین حملات خود قرار داده و در این راه باعث مرگ، آوارگی و گرسنگی میلیون ها نفر شده است‌‌..

عربستان سعودی در اقدامات قرون وسطایی دیگری مانند بازداشت (و مجبور به استعفا کردن) نخست وزیر یک کشور مستقل (حریری نخست وزیر لبنان) و یا قتل و تکه تکه کردن جنازه یک روزنامه نگار در یک کشور اقدام کرده است‌، اما آنچه که رسانه ها در این سالها از این کشور و شاهزاده آن معرفی کرده اند، چهره فردی مدرن و اصلاح طلب است که در مسیر اصلاحات اجتماعی و آزادی های فردی قدم برمی دارد.
@kharmagaas