فرهاد قنبری:

فرهاد قنبری:
«جنايتكار خونسرد يا دروغگوي محاسبه‌گر خطر كمتري از كساني دارد كه از سر بي‌فكري يا جهل دست به جنايت مي‌زنند زيرا آن اولي دست‌كم هنوز مي‌فهمد كه تفاوتي ميان حقيقت و كذب، ميان خير و شر است حال آنكه اين دومي حتي همين موضوع را هم نمي‌فهمد. استدلال‌ها در دفاع از اين حكم كه بهتر است به ديگران دروغ بگويي تا سر خود را كلاه بگذاري بايد روشن كرده باشد كه دروغگوي خونسرد بر تمايز ميان حقيقت و كذب آگاه است. بنابراين حقيقتي كه او از ديگران پنهان مي‌كند هنوز به كلي از جهان بيرون رانده نشده است؛ اين حقيقت پناه آخر خود را در آن شخص يافته است» .
هانا آرنت

مشکلی که جوامع بشری را تهدید می کند این نیست که افراد چرا اینگونه یا آنگونه فکر می کنند، بلکه مشکل این است که چرا افراد در مورد افعال و کردارهای خود فکر نمی کنند.
انسان امروزی در هجوم رسانه ها و شبکه های مجازی، فرصت خلوت گزینی و فردیت خود را در سرعت سرسام آور جهان مدرن و تکنولوژیک از دست داده اند و در چرخ دنده های خشونت بار بورکراسی مانند ربات هایی سر درگم و بی پناه به این سو و آن سو پرتاپ می شوند.

اگر در رفتارهای این روزهای بسیاری از مردم دقت کنیم به راحتی با این واقعیت غم انگیز مواجه می شویم. مردم این روزها اموال خود را در دست گرفته و به صورت گروگان چند کانال تلگرامی درآمده اند، آنها با یک خبر که دلار و سکه و خودرو و..‌گران می شود سریعا خود را به صرافی ها و صف ثبت نام اینترنتی ایران خودرو و سایپا رسانده و همانند گرسنگان سومالی از سر و کله هم بالا می روند تا چند دلار و سکه بیشتر را خریداری کنند یا یک پراید بیشتر را ثبت نام نمایند. همین افراد فردا دوباره با خبر کاهش قیمت دلار و سکه و خودرو خود را سریعا دوباره به طلا فروشی ها و دلالان می رسانند تا دلارها و سکه های خریداری شده خود را قبل از سقوط بیشتر به فروش برسانند..
این سیکل تلخ زندگی شهروندان جامعه ماست. شهروندانی که در این صف خرید و فروش های طولانی نه به عواقب کار خود فکر می کنند و نه اصلا قدرت و توان اندیشیدن به چنین اموری را دارند، آنها در بیم و استرسی فراوان همچون قربانیان آشوویتش هر شب با رویای ثروتمند شدن یا وحشت از دست دادن دارایی هایشان روز و شب را می گذرانند و همچون مردگان متحرک با چشم های گرسنه، منتظر حمله به سمت کالا یا فروشگاه جدیدی هستند....
@kharmagaas