فرهاد قنبری:

فرهاد قنبری:
تصویری که از محمد ثلاث در ذهن دارم تصویر مردی آسیب دیده بر روی تخت بیمارستان است که از اشتباه خود و اینکه لحظه ای قدرت کنترل اعصاب خود را از دست داد و پشت فرمان اتوبوس نشست و ماموران نیروی انتظامی را زیر گرفت، سخن می گوید. تصویر دیگر او اعتراف دوباره در اولین جلسه دادگاه بود که گفت اشتباه کرده ام سپس به خانواده قربانیان تسلیت گفت و درخواست کرد که زودتر اعدامش کنند.

اما بر اساس چیزی که برخی رسانه ها منعکس می کنند ظاهرا محمد ثلات بعدها منکر سخنان خود شده و به کلی همه چیز حتی حضور خود در آن مکان را تکذیب کرده است.
به هر حال امروز او اعدام شده است. اما آنچه مشخص است این بار نیز قوه قضائیه در متقاعد کردن افکار عمومی موفق نبوده است و احتمالا پیش خود هیچ دلیلی هم برای متقاعد کردن فعالین تویتری و مجازی که امروز با نام شهید ثلاث در حال توییت کردن هستند نمی بیند. آنها اشتباه بزرگی می کنند، آنها با متقاعد نکردن افکار عمومی ( ولو افکار مخالفانشان) به هر کسی که بازداشت یا محکومش می کنند مشروعیت می بخشند، ولو اینکه آن شخص تروریست یا جاسوس بوده باشد.

در پرونده کاوس سید امامی وقتی به هر کسانی که از او قهرمان می سازند می گویم که اینگونه هم نیست و لابد مدارک و شواهدی بوده که بین اینهمه استاد دانشگاهی که سرشان در کار زندگی خودشان است به سراغ او می روند و بازداشتش می کنند، با پرخاش و عصبانیت شدیدی گویند یعنی میخواهی بگویی شهید سید امامی جاسوس بود؟

بی شک نه من شکاک و بدبین به رسانه ها و نه هیچ یک از فعالین مجازی که از کاوس سید امامی دفاع می کنند هیچ مدرکی دال بر تایید یا رد جاسوس بودن ایشان ندارند. آنچه که همه افراد بر آن تاکید می کنند و در آن عقیده مشترک دارند این مسئله است که صدا و سیما در اقدامی غیر اخلاقی و غیر قانونی برای تایید جاسوس بودن ایشان اقدام به پخش تصاویری از زندگی خصوصی ایشان نمود که خشم جامعه را برانگیخت و باعث شد در این میان یکی دو سند اشاره شده در این مستند هم به دیده بی اعتنایی نگریسته شود.

این حوادث و نوع واکنش جامعه در فضای مجازی یادآور سالهای منتهی به انقلاب پنجاه و هفت است که در آن مردم هر اقدامی حتی غرق شدن در دریا و کشته شدن در تصادف عزیزان خود را از چشم ساواک می دیدند. اولین واکنش مردم به آتش گرفتن سینما رکس آبادان شعار مرگ بر شاه بود ( کدام عقل سلیمی باور می کند که حکومت غرق بحران دست به چنین اقدامی که باعث خشم ببشتر می شود بزند؟) در آن سالها هر اقدام خشن و تروریستی سازمان مجاهدین و فدائیان خلق به عنوان اقدام انقلابی مورد تایید و تشویق قرار می گرفت و هر محاکمه یا برخوردی با این افراد باعث قهرمان سازی از آنها می شد.

اینروزها انگار تاریخ دوباره در حال تکرار شدن است.
@kharmagaas