فرهاد قنبری:. در ایران این اعتماد اجتماعی در تمام سطوح در پایین‌ترین سطح خود قرار دارد

فرهاد قنبری:
یکی از مهمترین سرمایه های هر جامعه ای اعتماد اجتماعی مردم و نهادها و دولت به یکدیگر است.

در ایران این اعتماد اجتماعی در تمام سطوح در پایین ترین سطح خود قرار دارد.
در آسیب های اجتماعی افراد هستند که جای نهادها و سازمان ها را می گیرند. مردم در هر جمعی خود گروه دوستان و آشنایانی جمع کرده و کمک های خود به زلزله زده گان را جمع کرده و خود سعی می کنند به دست نیازمندان برسانند، یا
چهره های شناخته شده ای مانند علی دایی و صادق زیبا کلام شماره حساب داده و کمک های مردم را جمع کرده و به آنجا می فرستند.
مردم در واقع اعتمادی که به یک فرد در میان دوستان خود یا چهره های شناخته شده و مورد قبول خود دارند از اعتمادشان به سازمان بین المللی و مهمی مانند هلال احمر بیشتر است.

این بی اعتمادی به تمام نهادها و سازمان های دولتی قابل مشاهده است. مردم نه روایت صدا و سیما را می پذیرند و نه به گفته های سخنگوی ستاد بحران توجه می کنند.

در جوامعی که با چنین بحرانی (اعتماد اجتماعی) مواجه نیستند ، اغلب نیازهای آسیب دیده گان از طریق سازمان های مربوط اعلام و شده و کمک های مردم بر اساس همان اعلام ها و به همان سازمان هاست.

در جامعه ما به علت نبود این اعتماد اغلب کمک ها بدون توجه به نیاز و بدون سازمان دهی صورت می گیرد و افرادی با ایجاد ترافیک و مزاحمت ناخواسته در مناطق آسیب دیده نه تنها کمک خاصی نمی کنند بلکه باعث کندی امداد رسانی نیز می شوند.

این میزان از همدلی و همراهی مردم اگر با اعتماد اجتماعی مردم به نهادهای مسئول همراه بود باعث حل بسیاری از مشکلات معیشتی آسیب دیده گان در فرصت کوتاهی می شد.
کمک هایی که بسیاری از آنها به علت بی تجربگی یا عدم آشنایی با کمک های اولیه هدر می رود.
@kharmagaas