فرهاد قنبری:

فرهاد قنبری:
فروید معتقد بود« هر چه معصوم تر و بی گناه تر باشیم، هر چه بیشتر به فرمان ابرمن گوش فرا دهیم و از کامجویی بپرهیزیم بیشتر احساس گناه می کنیم زیرا هر چه بیشتر از آن فرمان ببریم فشارش را بر ما بیشتر می شود»

هر میزان اجازه دهیم وجدان بر ذهنمان فشار آورد عذاب بیشتری را تحمل خواهیم کرد، درست مانند فرد وسواسی که هر چه بیشتر بر تمیز بودن تاکید کند بیشتر درگیر شست و شو خواهد شد، به گونه ای که پس از شست و شوی بیشتر نه تنها به تمیزی نخواهد رسید بلکه همه جا را پر از نجاست و کثیفی خواهد دید.

بسیاری از عرفا روزی بیش از چندین ساعت مشغول راز و نیاز و عبادت بودند ولی باز بیشتر از همه احساس گناه و زبونی می کردند و سختی و ریاضت بیشتری بر جسم و جانشان تحمیل می کردند.

امام محمد غزالی روزانه ساعت ها مشغول عبادت بود ، اما همچنان بار سنگین گناه را بر شانه های خود احساس می کرد به گونه ای که سالها زندگی خود را رها کرد و هر روز به مسجد رفته و خویش را در آنجا محبوس می‌داشت و گاه به آب و جارو کردن مسجد و خدمتگزاری زائران می‌پرداخت.

هر میزان به ندای ابرمن گوش دهیم، وجدان معذب فشار، تحکم و سلطه خود را بیشتر می کند به گونه ای که در تنهایی و انزوای خود همیشه احساس گناه کرده و از خویشتن بیزار خواهیم شد.
گاه وجدان عذب چنان سوژه را تحت تاثیر قرار می دهد که فرد برای از بین بردن پلیدی هایی که احساس می کند به هر جنایتی دست می زند.
خفاش شب در شهر مشهد یا بسیاری از قاتلان زنجیره ای از این افراد هستند که به شدت از ابرمن فرمان می گیرند.
telegram.me/kharmagaas