فرهاد قنبری:. تمام اخبار گفتمانی است و اساسا خبر محض وجود ندارد»

فرهاد قنبری:
کریس بارکر معتقد است «تلویزیون موقعیت‌های زندگی واقعی را عمدتا به این دلیل شبیه‌سازی می‌کند که جهان خود را تحقق بخشد، و نه اینکه دنیای واقعی را بازنمایی کند. تمام اخبار گفتمانی است و اساسا خبر محض وجود ندارد»

به عنوان مثال جوان یا زنی که سریال های تلویزیون ما ارائه می کنند نه همان زن و جوانی که در کوچه و خیابان و جامعه حضور دارند بلکه فردی است که مدیران این تلویزیون دوست دارند در جامعه ببینند؛ تلویزیون صرفا یک نمایشگاه و ویترین است، یک صحنه تئاتر که افرادی که بر آن حاضر می شوند باید نقش محول شده را ایفا کنند و پس از افتادن پرده به سراغ زندگی شخصی خود بروند.

برنامه های نوروزی شبکه های سیما را نگاه می کنم، ساعت ها در حال پخش جدیدترین فیلم های بخش تجاری هالیوود؛ زندگی و تفریحات لوکس قهرمانان ورزشی است.
باورم نمی شود یا این همان تلویزیون ایران است ؟
دیگر این تلویزیون همان تلویزیون اوشین و هانیکو نیست، یگر این تلویزیون همان تلویزیون ساده روایت فتح و مقاومت و جهاد نیست.
هر روزه در این تلویزیون انواع و اقسام کالاهای لوکس و تجملی تبلیغ می شود.

سریال های این تلویزیون هم عوض شده است.
دیگر نه از هزارداستان و پدر سالار خبری هست و نه از قیام لینچان و شورشیان همراهش، امروزه اغلب سریال هایش داستان زندگی مومنین اولترا میلیاردی است که در خانه های هزار متری و دوبلکس با ماشین های گرانقیمت خارجی زندگی می کنند. مومنینی که پس از عمری زندگی باعزت ذره ای دچار لغزش می شوند و در پایان دوباره خود را بازیافته و به رستگاری می رسند.

دکورها و پوشش های برنامه های خبری و مجری های این تلویزیون هم تغییر کرده است. دیگر دکور با یک میز ساده که مجری پشت آن می نشست و خبرها را می خواند، نیست. امروزه تلویزیون پر از مجری های چرب زبانی است که هر روز با یک مدل پوشش متفاوت ظاهر می شوند و از دین و ایمان است.
سریال های تلویزیون پر از حاجی ها و زنان چادری موفق و پولداری است که سبک جدیدی از زندگی را تبلیغ می کنند.
سبک جدیدی که در آن دیگر هیچ تضاد و منافاتی بین کاخ نشینی و دینداری وجود ندارد.
@kharmagaas