فرهاد قنبری:

فرهاد قنبری:
تربیت نسل جدید.

⏺ شیوه تربیتی کودکان و نوجوانان در سالهای اخیر تفاوت عمده ای با شیوه تربیتی نسل های قبل دارد. این نسل بیشتر از آنکه در خانه توسط والدین یا در مدرسه تربیت و جامعه پذیر شود در فضای مجازی و شبکه های گوناگون تلویزیونی تربیت می شود. قهرمان نسل امروز دیگر پدر و مادر و معلم نیست بلکه فلان لات معروف در اینستاگرام، فلان فرد مبلغ عصیانگری و فلان شاخ اینستاگرامی و فلان خواننده و فوتبالیست با میلیون ها فالوئر است

⏺ نسل جدید نسل خودبینی و ستیزه جویی است.
این نسل خشونت کلامی و رفتاری شدید دارد. نسلی که هر گفته یا رفتار خلاف میلش را با شدیدترین و وقیحانه ترین شکلش پاسخ می دهد.
کافیست یکی از آنها طرفدار یک تیم ورزشی باشد تا تیم مقابل را با بدترین واژه ها و شکل ممکن تحقیر کند. اگر طرفدار رئال و رونالدو است هر روز در صفححات مجازی دنبال کسی است که کوچکترین نقدی به او داشته باشد، تا بدترین فحش ها را نثارش کند.(در مسابقات یورو سال گذشته سیصد هزار نفر که عموما همین تینیجرها بودند به صفحه بازیکن فرانسه که باعث مصدومیت رونالدو شد حمله کرده و او را مورد فحاشی قرار دادند)
این نسل در هر امری با قطعیت سخن می گوید. اگر طرفدار تتلو یا هر خواننده پاپ دیگری است یک لحظه به این شک نمی کند که شاید به او نقدی وارد است . نسلی که حاضر به شنیدن یک کلمه مخالف خود نیست و هر کلمه مخالف، مصادف با فحاشی و حمله به منتقد است.

⏺ گرایش به خشونت (بعضا قتل ودخودکشی) و تماشای خشونت در میان این نسل گسترش یافته است. بسیاری از نوجوانان به راحتی ویدئوهای مربوط به سر بریدن و آتش زدن افراد توسط داعش را نگاه کرده و با ولع و کیف خاصی برای دوستانشان تعریف می کنند. این نسل اغلب در برخورد با دیگران به شدت ستیزه جو هستند ، سلسله مراتب و حرمت های اجتماعی را نمی شناسند، به هیچ مرجع اقتداری تن نمی دهند، علاقه مندی های خود را می پرستند و در مقابل هر سخن مخالف و انتقادی به شدت از کوره در می روند.

⏺ زندگی ماشینی و بالا بودن هزینه های زندگی از یک سو و ولع ثروت اندروزی والدین در سوی دیگر باعث شده است بسیاری از والدین وقتی برای تربیت فرزندان نداشته باشند. در برخی خانواده ها کودکان از همان ابتدای کودکی در کودکستان تربیت شده و مهر و محبت چندانی از سوی والدین دریافت نمی کند.. این افراد در نوجوانی بیشتر از آنکه در ارتباط با انسانهای دیگر و به ویژه خانواده ارزشهای زندگی را بیاموزند در تنهایی و خلوت خود غرق در دنیای بازیهایی اینترنتی و دوستی های مجازی هستند و در میان کلیپ های متنوع اینستاگرامی تربیت شده و رشد می یابند. برخی از این نوجوانان الوات و قمه کش های معروف در اینستاگرام را قهرمان خود قرار می دهند و با خطی خطی کردن دست و بازو، خود را از پیروان راستین وحید مرادی معرفی می کنند. عده ای دیگر پیرو مسیح علینژادند و از سیگار کشیدن در خانه تا پرخاشگری به پدر و مادر را حق و آزادی طبیعی خود می دانند و اینگونه به دنبال کسب هویتی مستقل هستند، عده ای دیگر هم در راه تبدیل شدن به سلبریتی و شاخ اینستاگرام به هر اقدام ویرانگری اقدام می نمایند...
این نسل بدون هیچ تجربه درستی از روابط انسانی در هجوم انواع رسانه های جمعی مدام از این شبکه به آن شبکه پرتاپ می شوند و سعی در به تماشا گذاشتن خود برای دیگری دارند .
اغلب این نوجوانان در نهایت بدون ارضا هیچکدام از نیازهای خود از قبیل محبت گرفتن یا آموزش شیوه های چگونگی اجتماعی زیستن در یک بحران عاطفی و هویتی قرار گرفته و دست به خشونت، پرخاشگری، خودزنی و گاهی خودکشی می زنند.