فرهاد قنبری:. طبق روال سالهای گذشته آلودگی هوا وجه بارز این روزهای شهرهای کوچک و بزرگ کشور است

فرهاد قنبری:
✅ فصل پاییز در حالی به روزهای آخر خود می رسد که بر اساس آمار سازمان هواشناسی میزان کل بارش فصل پاییز بسیاری از استان ها و شهرهای ایران زیر ده میلیمتر بوده است.
طبق روال سالهای گذشته آلودگی هوا وجه بارز این روزهای شهرهای کوچک و بزرگ کشور است. تنها تصیمم مسئولان و سیاست گذاران این حوزه نیز مانند روال سالهای گذشته تعطیلی مدارس و اجرای طرح زوج و فرد ترافیک از در خانه ها و عدم فروش طرح ترافیک برای مدت کوتاهی است.
✅ همت واقعی برای مبارزه با آلودگی هوا وجود ندارد، نه کسی به دهها هزار خودرو فرسوده کاری دارد و نه برای بنزین غیر استاندارد و کارخانه هایی مانند سایپا و ایران خودرو که بخش مهمی از الوده شدن هوا هستند فکری صورت می گیرد. در هر حال حاضر شهرهای بالای یک میلیون جمعیت ایران جز آلوده ترین شهرهای جهان محسوب می شوند.
✅ بر اساس آمارها در دهه هشتاد مجوز سیصد هزار چاه عمیق در کشور صادر شده است (تقریبا به همین میزان نیر چاه عمیق غیر قانونی حفر شده است) برای کشوری مانند ایران که دو سوم آن را بیابان تشکیل داده و متوسط بارندگی در آن حدود یک سوم متوسط جهانی است ،حفر هر چاه عمیق در واقع مانند موشکی است که به قلب این سرزمین شلیک می شود.
✅ کارخانه های خودرو سازی و پالایشگاههای گازوئیل و بنزین بدون کمترین توجه به میزان استاندارد محصول تولیدی شان بیشترین آلاینده ها را در هوای شهرها پخش می کنند .بسیاری کارخانه های آلاینده هنوز در داخل یا حاشیه شهرهای بزرگ بدون هیچ نگرانی ای در حال فعالیت شبانه روزی هستند.
منطق حاکم بر تمام این رفتارها منطق سود و سرمایه و منفعت شخصی و تسلط بیشتر بر طبیعت است.
ایران خودرو ،سایپا یا هر کمپانی دیگری فقط به سود خود می اندیشد،کشاورز فقط منفعت شخصی خود را در نظر دارد و سیاست گذاران فقط به کسب سود و بهره برداری بیشتر از طبیعت فکر می کنند.
✅ در دنیای سنتی انسانها تفاهم و از خود گذشتی بیشتری داشتند.مثلا در روستاها و شهرها چند چشمه آب یا قنات بود که همه مردم روستا آب مورد نیازشان را از آنجاها تهیه می کردند، یا چند حمام عمومی بود که همه مردم به صورت دسته جمعی از آنها استفاده می نمودند. اما با گسترش مدرنیسم و فردگرایی و مرفه تر شدن افراد دیگر کسی در تخیلش هم چنان شرایطی را نمی پذیرد.

✅ به گفته هایدگر:
«اکنون هوا مورد تعرض قرار مى‏گیرد تا نیترژن خود را عرضه کند، زمین مورد تعرض قرار مى‏گیرد تا مواد معدنى خود را عرضه کند، مواد معدنى هم به عنوان منبع اورانیم مورد تعرض قرار مى‏گیرند و اورانیم هم به عنوان منبع انرژى.....»

✅ امروزه به طبیعت به چشم منبع بزرگی نگریسته می شود که برای رفاه انسان آفریده شده و انسان تا آنجایی که می تواند باید از آن بهره برداری نماید .
بدیهی است چنین نگاهی که در کشور ما شدت و حدت بیشتری نیز دارد، چشم انداز تلخ و نگران کننده ای را تصویر می کند.
telegram.me/kharmagaas