فرهاد قنبری:. دو سال پیش کودکی به نام ستایش در ورامین مورد تجاوز قرار گرفت و به قتل رسید

فرهاد قنبری:
دو سال پیش کودکی به نام ستایش در ورامین مورد تجاوز قرار گرفت و به قتل رسید.
هفتم فرودین امسال دختر خردسال دیگری به نام ندا در مشهد که برای خرید نان از خانه خارج شده بود توسط فردی چهل ساله است ربوده شده و پس از تجاوز و آزار به قتل رسانده می شود. امروز هم خبر تجاوز گروهی به ندا کودکی شش ساله در خمینی شهر در خروجی خبرگزاری ها قرار گرفت..
وجه مشخصه هر سه این کودکان این است که پدر و مادر آنها از افغانستانی های مقیم ایران هستند.

حتی تصور اینکه اگر این سه اتفاق به صورت برعکس صورت گرفته بود (مردان افغانستانی به کودکان ایرانی تجاوز می کردند) اکنون جامعه چه واکنشی نشان می داد، تصوری دشوار است‌.
در مقابل تک تک فجایعی که در جامعه صورت می پذیرد تک تک ما مسئولیم.
وقتی در تاکسی، اتوبوس، مترو یا صف نانوایی و...در مقابل افرادی که به افغانستانی ها توهین کرده یا در حق آنها اجحاف می کنند، سکوت می کنیم در واقع با آنها همراهی کرده و آنها را در انجام اعمالشان آزادتر می گذاریم.
وقتی از کنار توهین معلم و و دانش آموزان به دانش آموزان و هم کلاسی های افغان خود به راحتی می گذریم یعنی با این خشونت نژادی همراهی می کنیم.
وقتی که از کنار افرادی که برا تحقیر یکدیگر هم را افغانی صدا می کنند یا خشونت کلامی در حقشان اعمال می کنند، واکنشی نشان نمی دهیم یعنی در قوم ستیزی و نفرت پراکنی آنها همراهی کرده ایم.

ما با سکوت خود در مقابل توهین های هر روزه که به اقلیت ها و افغانستانی های مقیم ایران صورت می گیرد، دست خشونت طلبان و متجاوزان را برای نفرت پراکنی بیشتر باز می گذاریم.
سکوت ما در قبال این " غیرستیزی" نژادی باعث می شود که عده ای متوحش به این باور درونی برسند که افغانستانی ها و فرزندان آنها از درجه انسانی خارج هستند و به این دلیل به خود اجازه هر نوع برخورد و رفتاری می دهند.
بخشی از گناه این تجاوزهای صورت گرفته به این کودکان بر گردن تک تک ماهایی است که در این جامعه زندگی می کنیم و اکنون با چشم و دهان باز مانده خبرها را دنبال کرده و اظهار تاسف می کنیم.
@kharmagaas