▪️اقتصاد در یک درس. ▫️کدام مفاهیم اقتصادی را باید به دبیرستانی‌ها آموخت؟

▪️اقتصاد در یک درس
▫️کدام مفاهیم اقتصادی را باید به دبیرستانی‌ها آموخت؟

🔺حدود شش سال قبل از گرگوری منکیو استاد اقتصاد دانشگاه هاروارد پرسیدند شما که کتاب «اصول علم اقتصاد» را برای دانشجویان کارشناسی نوشتید که تا این اندازه موفق بود و از آن استقبال شد چرا یک کتاب درسی اقتصاد برای دانش‌آموزان دبیرستان نمی‌نویسید؟ او پاسخ داد: می‌دانم که آلن کروگر چند سالی است با یک تیم حرفه‌ای سرگرم نوشتن چنین کتابی هستند.

🔺کتاب «کنکاش‌هایی در علم اقتصاد» در سال 2013 منتشر شد تا به یک منبع درسی برای دانش‌آموزان تبدیل شود و به آنها اقتصاد آموزش دهد. حوزه مهمی که فقدان آن در متون درسی دانش‌آموزان ایرانی بسیار پررنگ و اثرگذار است، با این همه هنوز هم تلاش و اراده‌ای برای گنجاندن علم اقتصاد در کنار علومی مانند ریاضیات، فیزیک، شیمی، زیست‌شناسی، تاریخ و جغرافیا در برنامه درسی دانش‌آموزان ایرانی دیده نمی‌شود. در حالی که اقتصاد اگر بیش از همه آن علوم در زندگی روزمره به کار فرد نیاید، قطعاً کاربرد کمتری هم ندارد.

🔺در آغاز بخش توسعه و تجارت بین‌الملل از نقل ‌قول مارتین لوتر کینگ در مورد گسترش تجارت بین‌الملل این‌گونه گفته شده است: صبح که از خواب بیدار می‌شویم و به حمام می‌رویم، صابونی به دست می‌گیریم که ساخته یک فرانسوی است؛ اسفنجی که یکی از ساکنان جزایر اقیانوس آرام ساخته برمی‌داریم و از حوله‌ای استفاده می‌کنیم که توسط یک ترکیه‌ای تولید شده است. لباس‌های زیرمان احتمالاً آمریکایی یا انگلیسی است. سر میز صبحانه‌ای می‌رویم چای‌اش چینی است و نان تستش، اگر نانوا را نادیده بگیریم، دسترنج یک کشاورز انگلیسی‌زبان است. به این ترتیب است که هنوز صبحانه را تمام نکرده، به نیمی از دنیا مدیون هستیم. آل کروگر و دیوید اندرسون عامدانه این نقل ‌قول اثرگذار از یک شخصیت بزرگ تاریخی را انتخاب کرده‌اند تا منافع تجارت بین‌الملل را به دانش‌آموزان نشان دهند.

🔺متن کامل این گزارش را در لینک زیر در سایت هفته‌نامه تجارت‌فردا بخوانید؛

http://www.tejaratefarda.com/fa/tiny/news-24632