📃آماری در باب یک بیماری مهلک.. ✍دکتر محمد حسین غیاثی

📃آماری در باب یک بیماری مهلک

✍دکتر محمد حسین غیاثی

🔹در تایلند از هر 100 نفر یک نفر ردپایی از ایدز را در خونش دارد. این آمار در آمریکا از هر 200 نفر یک نفر است. منظور این نیست که اینها به بیماری ایدز مبتلا شده‌اند بلکه به گونه‌ای درگیر آلودگی ایدز هستند.
🔹کل بیماران ایدز در جهان هم اکنون در حدود 35 میلیون نفر یا بیشتر است. از این تعداد 230 هزار نفر سهم خاورمیانه و شمال آفریقاست. 25 میلیون، مبتلایان به ایدز در جنوب قاره‌ی سیاه زندگی می‌کنند و شرق اروپا و شرق آسیا بعد از آفریقا بیشترین سهم و خطر را در خود جای داده‌اند.
🔹امروز روز جهانی ایدز است. بیماری که از سال 1983 (دو سال بعد از کشف آن) تابحال 39 میلیون انسان را از پای درآورده و به زندگی‌شان خاتمه داده است. تخمین زده می‌شود در ایران 75 هزار نفر به آن مبتلا هستند که تنها 30 درصد آنها از بیماری خود مطلع هستند. در انگلستان 107 هزار نفر مبتلا شده‌اند که صرفاً یک چهارم آن تشخیص داده نشده و بی‌اطلاعند.

🔹استانهای پرخطر ایران؛ تهران، البرز، مازندران، کرمانشاه، فارس، هرمزگان، خراسان رضوی و اصفهان است.

🔹مهمترین عامل ابتلای به ایدز انتقال خون است. 9250 ابتلاء در هر 10 هزار نفر مواجهه. در مرحله‌ی بعد دگرباشان جنسی 138 ابتلا در هر 10 هزار نفر. در رده‌ی سوم معتادان تزریقی با 63 ابتلا در هر 10 هزار نفر.

🔹ایدز واکسن ندارد. آخرین واکسن در تایلند بر روی 16000 داوطلب عمدتاً همجنس‌گرا تست شده است که فقط 31 درصد موفقیت آمیز بوده و این یعنی صرفاً پدید آمدن روزنه‌ای کوچک برای مقابله‌ی بشر با این بیماری هولناک.

🔹اطلاعات درباره‌ی این بیماری بسیار گسترده است. سرعت پیشرفت آن در حدی است که اگر یک مراقب سلامت بخواهد خود را به‌روز کند، عقب می‌افتد. مطمئن‌ترین توصیه‌ای که درباره‌ی ایدز می‌توان گفت ضرورت پیشگیری بر هر کار دیگر است.

🔹«انگ دانستن بیماری ایدز، فقر، قوانین کیفری، آشفتگی‌های اجتماعی، و جنگ هر یک به سهم خویش در گسترش این بیماری متهمند.»

منابع:
هاریسون 2015
کلینیکال مدیسین کومار و کلارک 2017
اداره‌ی ایدز وزارت بهداشت ایران (به نقل از ایرنا)

🔹اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari