🇮🇷ایران ۲۰۱۷ از نگاه اکونومیست

🇮🇷ایران ۲۰۱۷ از نگاه اکونومیست

🔹 اکونومیست پیش‌بینی خود از چشم‌انداز اقتصاد جهان در سال 2017 را ارائه کرد.
🔹این موسسه معتبر، در گزارش ویژه نامه سال ۲۰۱۷ خود پیش‌بینی کرده که نرخ تورم تک‌رقمی اقتصاد ایران در سال آینده هم با ثبت سطح 9 درصدی پایدار بماند و تولید ناخالص داخلی ایران، رشدی 4/ 5 درصدی را در سال آینده تجربه کند.
🔹اکونومیست در گزارش خود عنوان کرده که 10 کشور از آسیای شرقی، آفریقا و خاورمیانه بیشترین نرخ‌های رشد اقتصادی در سال آینده را از آن خود می‌کنند که در صدر آنها، یمن قرار دارد. این موضوع بیانگر این است که در تحلیل‌های کنونی، احتمال دستیابی به صلح در این کشور جنگ‌زده جدی گرفته می‌شود.
🔹علاوه بر اینها، اکونومیست در بخشی ویژه به دو پدیده مهم سال 2016 یعنی «برگزیت» و «پیروزی ترامپ» پرداخته و با بررسی پیامدهای این دو پدیده بر اقتصاد جهان، پیش‌بینی کرده که دولت‌های پوپولیستی، راست‌گرا و ناسیونالیست‌های اقتصادی در سال آینده قدرت بگیرند. موضوعی که به گفته اکونومیست، سال 2017 را به سالی ناخوشایند برای لیبرال‌ها تبدیل می‌کند و نظم کنونی جهان مدرن را دستخوش تغییر خواهد کرد.

🇺🇸ترامپ و ظهور ناسیونالیسم اقتصادی

🔹در این بررسی ها به انتخاب ترامپ به‌عنوان چهل و پنجمین رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده آمریکا نیز اشاره شده است و این رویداد به‌عنوان «آغاز یک نظم نوین و تیره‌تر جهانی» هشدار داده شده است. برای لیبرال‌ها، سال 2016 سالی ترسناک بود. موجی از خشم پوپولیست‌ها غرب را درنوردید، بریتانیایی‌ها را به رای دادن برای خروج از اتحادیه اروپا کشاند و موجب شد آمریکایی‌ها یک تاجر مستغلات را به‌عنوان رئیس‌جمهور چهل و پنجم خود انتخاب کنند که هیچ تجربه سیاسی ندارد. این انتخاب منجر شد سیاست‌های غربی از تقابل چپ در برابر راست به اقتصاد باز در مقابل اقتصاد بسته تغییر کند و موجی از نارضایتی علیه جهانی شدن را نشان بدهد.
🔹اما این موارد در سال 2017 چقدر ادامه یافته و جدی خواهند بود؟
https://goo.gl/llzhhQ

✍متن کامل گزارش دنیای اقتصاد با ترجمه امیر شاملویی:
https://goo.gl/yzEVIu

🔹گلچین بهترین تحلیل های اقتصادی در کانال اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari