✏️☑️ گزارش HBR از یک «کارآفرینی اجتماعی» موفق در افغانستان …

✏️☑️ گزارش HBR از یک «کارآفرینی اجتماعی» موفق در افغانستان



هاروارد بیزنس ویویو در گزارشی درباره تجربه بنیاد «آرزو» در افغانستان، به معرفی نوآوری‌های این بنیاد پرداخته است:

☑️ در افغانستان، کشوری با یکی از بدترین شاخص‌های تبعیض جنسیتی، بنیاد «آرزو» می‌کوشد تا توانمندسازی آموزشی زنان را با توانمندسازی شغلی آنان پیوند بزند. بنیان‌گذار این بنیاد، خانم «داک‌ورث» (از مدیران ارشد بازنشسته بانک «گلدمن ساکس») است.

☑️ خانم «داک‌ورث» مبنای کلیدی فعالیت بنیاد «آرزو» را به این شکل بیان می‌کند:

ما با تمرکز بر تولید صنایع دستی در افغانستان و صادرات به بازار امریکا، مشاغلی پایدار با درآمدی مناسب در فقیرترین مناطق روستایی افغانستان ایجاد کردیم. درآمد مناسب این مشاغل باعث شد خانوارهای متعددی برای حضور در این مشاغل صف بکشند. سپس ما از فرصت استفاده کرده و اشتغال در این مجموعه را، بر اصلاح برخی عادت‌های فرهنگی غلط «مشروط» کردیم.

کارگاه‌های صنایع دستی ما عمدتا در فقیرترین روستاهای افغانستان مستقر هستند، مناطقی که تبعیض شدید علیه زنان و دختران وجود دارد، بخش بزرگی از فرزندان دختر به مدرسه فرستاده نمی‌شوند و بخش بزرگی از زنان باردار هم، با وجود دسترسی به پزشکان متخصص، به دلیل تعصبات محلی نزد پزشک فرستاده نمی‌شوند.

☑️ در چنین شرایطی، خانواده‌هایی که مایل به اشتغال در بنیاد «آرزو» هستند، باید علاوه بر امضای «قرارداد اقتصادی»، یک «قرارداد اجتماعی» را هم امضا کنند و تعهد دهند که فرزندان خود را (اعم از دختر یا پسر) به‌طور مرتب به مدرسه بفرستند، چک‌آپ منظم پزشکی برای کودکان خود را انجام دهند و مادران باردار را، از ابتدای بارداری تا زمان زایمان، تحت نظارت منظم پزشک قرار دهند.

☑️ گزارش کامل معرفی بنیاد «آرزو» در سایت HBR :
http://goo.gl/fjbLjE

☑️ پی‌نوشت: مبنای مدل اجراشده توسط بنیاد «آرزو» در افغانستان، بسیار مشابه برنامه «یارانه نقدی مشروط» در برزیل (بولسا فامیلیا) است.
معرفی بیشتر «یارانه نقدی مشروط» در برزیل، در کانال «اقتصاد اجتماعی»: telegram.me/Social_Economics/311


〰〰〰〰〰〰〰
کانال «اقتصاد اجتماعی»
@Social_Economics