📈مسیر اقتصاد تا پایان سال🇮🇷

📈مسیر اقتصاد تا پایان سال🇮🇷

🔹مرکز تحقیقات و بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی ایران به‌منظور انعکاس بهتر نظرات بخش خصوصی در مورد مسائلی همچون اثرگذاری سیاست‌های دولت، همچنین پیش‌بینی وضعیت اقتصاد ایران در سال جاری، اقدام به نظرسنجی از 119نفر از فعالان بخش‌خصوصی کرده است. براساس این نظرسنجی، عمده پاسخ‌دهندگان معتقدند تورم در نیمه دوم سال، کاهش نمی‌یابد و در بهترین حالت، بدون تغییر می‌ماند. حدود یک سوم پاسخ‌دهندگان معتقد به افزایش نرخ رشد اقتصادی هستند. به باور اکثریت این افراد، سطح سرمایه‌گذاری تا پایان سال تغییر نمی‌کند.

🔹 وضعیت کلی بخش واقعی اقتصاد ایران طی چند سال اخیر نشان از بی‌ثباتی‌های شدیدی دارد؛ رکود تورمی سال‌های 91 و 92 ناشی از سیاست‌های اقتصادی نادرست، تحریم‌های بین‌المللی و کاهش شدید درآمدهای نفتی در سال 93 در کنار وابستگی مستقیم و غیرمستقیم فعالیت‌های اقتصادی به درآمدهای نفتی و ساختار بیمار سیستم پولی کشور، تولید داخلی را به شدت تحت تاثیر قرار داده است که اثرات آن را می‌توان به وضوح در تلاطم‌های نرخ رشد اقتصادی کشور مشاهده کرد. در عین حال در سال‌های اخیر بخش خصوصی به علت محیط کسب و کار نامناسب، ساختار بیمارگونه اقتصاد ایران به خصوص ضعف‌های موجود در سیستم مالی، تحریم‌های اقتصادی، فساد و بوروکراسی اداری و سیاست‌های غلط اقتصادی دولت‌های قبل، به شدت صدمه دیده، تضعیف شده و فرصت رشد نیافته است.
🔹با توجه به این وضعیت دولت یازدهم از زمان روی کار آمدن، دو بسته سیاستی را به‌صورت مشخص برای خروج از رکود اقتصاد ایران ارائه داده است. بسته پیشنهادی اول با عنوان «سیاست‌های اقتصادی دولت برای خروج غیرتورمی از رکود طی سال‌های 93 و 94» در تیر ماه 93 منتشر و منجر به تصویب قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور شد. بسته پیشنهادی دوم دولت با عنوان «سیاست‌های اقتصادی دولت برای مواجهه با چالش‌های اقتصادی تا پیش از رفع تحریم» نیز در مهر 94 انتشار یافته است.
🔹ادامه این مطلب منشر شده در دنیای اقتصاد را از لینک زیر دنبال کنید:

https://goo.gl/OpA2Dv

🔹کانال اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari