آیا این زن می‌تواند دنیا را تغییر دهد؟ (قسمت اول)

آیا این زن می تواند دنیا را تغییر دهد؟ (قسمت اول)
ملاقات با استردوفلو پروفوسور صخره نوردی که تفکر او در زمینه فقر جهانی، صدای اور را به گوش سیاستمداران و بشردوستان در سراسر جهان رسانده است. بسیاری او را کاندیدای اصلی دریافت جایزه نوبل بعدی اقتصاد می دانند. فردی که تمرکز او روی مسائل و جدیتش به حدی است که کمتر کسی می تواند از او درخواست کند راجب مسئلهای جوک یا طنزی بگوید.
شاید انتصاب لقب " فرانسوی سرد" برای دوفلو پر بیراه نباشد. مطمعنا کسی نمی تواند بگوید دوفلور برخی اوقات جوک می گوید، شاید صمیمترین لحظهای که او در میان مردم بوده، بازگردد به سخنرانی او در سال گذشته در کالیفرنیا " من فرانسوی کوتاه قامت هستم و لهجه غلیظ فرانسوی دارم" . در حقیقت او ریزاندام است و لهجه غلیظ فرانسوی دارد، در حالی که 15 سال از بهترین بخش زندگی خود را در آمریکا گذرانده است (اشاره به تفکر رادیکالی او دارد).
اما چرا سرد مزاج؟ تصور می‌کنم این نوعی متفاوت از رفتار است که بواسطه اشتقیاق او برای انجام اموری که روی آن متمرکز است از دوفلر دیده می‌شود.
اما دوفلو را نه به‌خاطر نحوه برخود، نوع لباس پوشیدن و مدل مو او (که بسیار ساده است)، بلکه بواسطه تخصص و شیوه منحصربه فرد او در زمینه کالبدشکافی فقر جهانی می‌شناسند. او دائما بررسی می‌کند چرا برنامه‌های توسعه در کشورهای فقیر شکست می‌خورند یا دلیل اصلی موفقیت آن‌ها چیست؟
در سن 38 سالگی دوفلو استاد اقتصاد توسعه، در دانشگاه MIT بود. در سن 29 سالگی در حالی که او حق انتخاب دانشگاه از لیگ Lvy (مجموعه‌ای از دانشگاه‌های ایالاتمتحده که موقعیت علمی و اجتماعی سطح بالایی دارند، شامل هاروارد، یِل، پرینستون، کلمبیا، دورثموث، پنسیلوالیا) را داشت، او دانشگاه MIT را برگزید، زیرا به او پیشنهاد دادند که می‌تواند آزمایشگاه تحقیقاتی خود را با تامین مالی 300.000 دلار راه‌اندازی کند. آزمایشگاهی که اساسا در هند پایه‌گذاری شده بود. این رویه تحصیل با رویکرد حادثه محور و آزمایشی او در مسئله فقر بسیار سازگار بود.
اگر به این موضوع فکر می‌کنید که دلیل این همه تقاضا از دانشگاه‌های معتبر با تامین مالی مناسب برای دوفلو چیست؟ در پاسخ باید اشاره کرد که بسیاری از کارشناسان او را نوبلیست آینده می‌دانند. او تاکنون "مدال جان بیتس کلارک" را برده است؛ که از آن به‌عنوان جایزه کسانی که در انتظار نوبل هستند یاد می‌شود. او همچنین "جایزه مک‌آرتور" یا جایزه نوابغ را که همه ساله از بین 20 تا 30 نامزد نهایی، و از میان کسانی که توانسته‌اند در زمینه‌ای خاص، با استعداد، نبوغ و توانایی خود مسائل را به سمتی هدفمند هدایت کنند، نیز از آن خود کرد. آخرین اثر او "اقتصاد فقیر" است که با همکاری آبهیجیت بنرجی از دیگر استادان MIT، به‌نوعی نحوه پرداخت علم اقتصاد به مسئله فقر را دست‌خوش تغییر کرده است. به‌تعبیری عملکرد آن‌ها در نوع نگرش به مسئله فقر موجی جدید در زمینه توسعه اقتصادی ایجاد کرده است. آن‌ها بررسی می‌کنند که استفاده از رویه‌های ناکارآمد در مسئله فقر، موجب شده خود علم اقتصاد نیز در این زمینه فقیر باشد. به عقیده او، توسعه جوامع فقیر و از بین بردن فقر، در گرو تغییر نوع نگرش در نظریه‌های فعلی اقتصاد است.
دوفلو را تحت عنوان "رندمیست" یا تصادفی‌کار می‌شناسند. رویکرد ریشه‌ای او در شناسایی مسایل فقر، از کانال آزمایشات تصادفی کنترل شده، (رویه‌ای که در تست داروهای پزشکی جدید استفاده می‌شود) می‌گذرد. تحقیقات او مربوط به روستاهای فقیرنشین هند، غنا و کنیا است. او بر این باور است که فقر را باید درک کرد تا بتوان آن را حل کرد.
ادامه دارد......
🔹اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari
منبع:
https://goo.gl/PkiVKx