📈پتانسیل NEET‌ها برای ورود به تخریب و ترور

📈پتانسیل NEET ها برای ورود به تخریب و ترور

✍️علاالدین ازوجی- اقتصاددان (یادداشت اختصاصی برای کانال اقتصاد در گذر زمان)

🔹در طی دهه گذشته در ادبیات اجتماعی عرصه جهانی به خصوص بازار کار عبارت "نییت" ها مطرح شده است. این افراد مربوط به جوانان گروه سنی 15 تا 29 ساله ای گفته می شود که نه در حال تحصیل هستند، نه اشتغال دارند و نه در حال کسب آموزش های مهارتی برای ورود به بازار کار. برخی این طیف از جوانان را گروه های "علاف" می دانند شاید هم عبارت مناسبی از نظر نگارنده نباشد. این افراد بعد از مدتی برای جستجوی کار و اشتغال و ناامید شدن از کسب شغل به سمت انواع و اقسام بزه کاری تمایل پیدا می کنند. حرکت به این سمت از سوی این نوع افراد و جسارت برای اقدامات بزرگ تر با انواع وسوسه های مالی و غیر مالی، موجب شده است که گروه های سازمان یافته تروریست در سراسر دنیا به دنبال این نوع افراد باشند تا اهداف و نیات خود را در جهان پیاده کنند.
🔹واقعیت این است که در گروه سنی 15 تا 29 ساله کشور بخشی از جمعیت در طیف "نییت" ها قرار می گیرند. برخی برآوردها نشان می دهد که گروه نییت در ایران سهم 23 تا 25 درصد از جمعیت 15 تا 29 ساله را تشکیل می دهد.( البته برای زنان تا 32 درصد برآورد می شود).
🔹اقتصاد ایران در مرحله شکوفایی و بروز استعدادهای جوانانی قرار دارد که جمعیت شناسان از آن به عنوان سود فرصت جمعیتی یاد می کنند. استفاده موثر از آنها می تواند زمینه رشد تولید و توسعه کسب و کارهای جدید در اقتصاد باشد در صورت عدم بکارگیری این استعدادها در مسیر درست زمینه قرار گرفتن آنها در طیف نییت ها بیشتر خواهد شد و عدم توجه جامعه و خانواده از این وضعیت موجب ناهنجاری های بی شماری در اقتصاد خواهد شد.
🔹متاسفانه حادثه تروریستی دیروز که منجر به شهادت و مجروح شدن برخی از هموطنان عزیز ما در حرم مطهر امام خمینی(ره) و مجلس شورای اسلامی شده است بسیار ناگوار و غم انگیز بود. غم انگیزتر این که گزارش شده است هویت آنها مشخص شده و ایرانی بودند و عمدتا در سنین 20 تا 25 ساله، که بدون دلیل و مدرک، جان هموطنان بی گناه خود را گرفتند.
این نوع افراد، همواره وسوسه مالی گروه های تروریستی شده و بعد از تخریب و شستشوی مغزی، دست به انواع خرابکاری زدند.
بنابراین باید کمی عمیق تر به رفتار این نوع افراد دقت کرد و به بررسی و توصیه های جامعه شناسان و روانشناسان کشور گوش فرا داد. بخشی از آن در مسیر قرار گرفتن این طیف از جوانان به صلاح و مصلحت خود و جامعه مربوط است تا احساس هویت کنند. ورود آنها به جامعه به شکل "کار و اشتغال"، می تواند آنها را از ورود به انواع آسیب ها مصون بدارد. هر چند که همگان می دانیم که ممکن است اشتغال آنها به صورت شایسته و شرافتمندانه جبران خدمات نشود، در عین حال مشارکت در فعالیت اقتصادی این افراد، ضربه گیر مناسبی برای دور شدن جمعیت جوان از ناملایمات و ناهنجاری هاست.
🔹تاکید نگارنده از این که معتقد به این است که سیاست های اقتصادی و اجتماعی کشور باید "معطوف به بازار کار و اشتغال" باشد در همین راستا می باشد و با این رویکرد می توان ثمرات زیادی را برای کشور حاصل نمود. انشالله این رویکرد مورد توجه قرار گیرد و بتوان بخش عمده ای از جوانان در مسیر رشد و توسعه کشور قرار گیرند.

🔹اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari