نگرش کمونیستی به اقتصاد.. ✍دکتر پویا ناظران

نگرش کمونیستی به اقتصاد.. ✍دکتر پویا ناظران

نگرش کمونیستی به اقتصاد

✍دکتر پویا ناظران

آقای امیرآبادی، عضو هیأت رییسه مجلس، فرموده‌اند: «كمبود كالای اساسی در كشور وجود ندارد ... اما به دلیل نبود نظارت كافی صف‌هایی تشكیل شد».

آقای امیرآبادی! صف چه ربطی به نظارت داره؟!


در ده صفحه اول هر کتاب اقتصاد مقدماتی نوشته که هر وقت قیمت دستوری تعیین شد، تعادل عرضه و تقاضا بهم می‌خوره. وجود صف یعنی تقاضا بیشتر از عرضه‌ست. صف نتیجه مداخله در بازاره، نه کمبود نظارت.

طی قرن گذشته، شوروی کمونیستی (و کوبا و ...) سعی کرد با نظارت همه چیز رو توزیع کنه. بجای استفاده از قیمت تعادلی، می‌خواست با کنترل و نظارت، عرضه و تقاضا رو متعادل کنه.

خُب عاقبت کمونیسم و نظارت بر توزیع رو دیدیم چی شد، ندیدیم؟! به تعادل که نرسید هیچی میلیون‌ها انسان رو هم به خاک سیاه نشوند و بعد هم کله‌پا شد.

اما چهل ساله که طرفداران کمونیسم مجلس و دولت کشور رو در دست دارند. ممکنه خودشون رو چپ یا راست، اصولگرا یا اصلاح‌طلب، یا عدالت‌گرا بدونند، اما خوب که نگاه می‌کنیم، از نظر اقتصادی همه‌شون کمونیست‌ هستند.

اقتصاد کمونیستی، به وعده عدالت، جواز کنترل همه وجوه زندگی مردم رو به دولتمردها می‌ده و لذا برای کسانی که شهوت کنترل دیگران رو دارند، جذابه. شاید به همین دلیل بین مسوولین طرفدار داره. اما شهوت کنترل دیگران، یه بیماری روانیه. وزیر و وکیلی که از صبح تا شب در پی اینه که بازار تجارت مردم رو کنترل کنه، قبل از هر چیز به روانپزشک نیاز داره.

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

آقای امیرآبادی حتی در ادامه فرمودند: «زمانی كوپن بازگشت به عقب است كه كمبود ... وجود داشته باشد، اما اكنون كمبود نداریم، و سهمیه‌بندی اتفاق می‌افتد تا عدالت رعایت شود.»

ایشون دقیقا چه فهمی از عدالت دارند؟ عدالت اینه که یک مسوول دولتی تعیین کنه کی، کِی، چقدر، از چه چیزی بخوره؟ این ادعا رو نه شرع خدا می‌پذیره نه عقل بشر.

خلاصه این تعریف از عدالت می‌شه:‌ «عدالت یعنی مردم اونجوری که من می‌گم زندگی کنند». این بیماری روانی نیست؟
منبع:کانال نگارنده-وقایع اقتصادیه

https://t.me/NavadeEghtesadi/25401

🔹اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari