✅سازمان‌های تخصص گرا.. ✍دکتر علی سرزعیم

✅سازمان های تخصص گرا

✍دکتر علی سرزعیم

✳️دوستی که در امر مشاوره مدیریت کار می کرد می گفت که سازمانهای دانش محور که معمولا متخصصان را جذب می کند شیوه اداره اش بسیار متفاوت از سازمانهای عادی است و باید به این تفاوتها دقت کرد وگرنه اثرات معکوس می گذارد. این سازمانها هم معماری خاصی را طلب می کنند و هم ساختار سازمانی خاص و هم شیوه متفاوتی در ارتباطات سازمانی. افراد متخصص تنها از حقوق مطلوبیت کسب نمی کنند بلکه یادگیری در حین کار، همکاری با افراد خوش فکر، کسب احترام در انجام درست یک کار ارزشمند، وجود آزادی عمل و اموری از این دست بسیار در ماندگاری نیروهای متخصص موثر است.

✳️چند روز قبل یکی از دانشجویان گفت که امروز روز رئیس است. شما اگر بخواهی رئیس خوب را تعریف کنی چه می گویی؟ گفتم که رئیسی که بعدها به کار کردن با او افتخار کنی یا حس خوبی از این کار کردن داشته باشی. رئیس خوب تصمیماتی می گیرد که اگر هر کس دیگر هم جای او قرار گیرد و با همان سبد اطلاعاتی و همان قیود مواجه شود همان تصمیمات را می گیرد. رئیس خوب فکر کنم باید بتواند افراد زیردست را نسبت به این امر متقاعد کند و در مواردی نشان دهد که اگر ظاهر تصمیمات با قضاوت اولیه افراد نمی خواند به دلیل ضعف در تصمیم گیری نبوده بلکه افراد همان سطح از اطلاعات و قیود را نمی دانستند.
✳️با دوست متخصصی صحبت می کردم که در موقعیت خوبی هست و نکته خوبی را در این زمینه بیان کرد. او می گفت که معمولا از صبح خیلی زود تا هفت شب سر کار هستم و گاه کار را به خانه می برم و حسب مورد پنجشنبه یا جمعه نیز به آن می پردازم و مشکلی هم ندارم ولی اگر قراردادم ساعتی بود نمی توانستم تا هفت شب در محل کار باقی بمانم چون وسوسه این که آیا درست است که تا این ساعت بمانم. آیا درست است که در حین کار سری به تلگرام زدم، درست است که فلان مقاله را خواندم و ... اموری از این دست فرد را به این امر سوق می داد که زودتر بروم و آن وقت انگیزه ای برای کار در خانه نیز نداشتم چون به حسابم گذاشته نمی شود. به نظرم راست می گوید. برای کسی که کار خیلی تخصصی می کند و به کارش علاقه مند است محدودیت های ساعتی واقعا اثر معکوس می گذارد و کار ساعتی شاید برای کارهای اجرایی یا عملیاتی مناسب باشد.

🔹اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari