🔹تلنگر‌زدن: راهنمای مختصر و مفید 🔹.. ✍️نوشته کاس سانستین. ترجمه جعفر خیرخواهان

🔹تلنگر‌زدن: راهنمای مختصر و مفید 🔹

✍️نوشته کاس سانستین
ترجمه جعفر خیرخواهان

✅چکیده: در این مطلب مختصر، به معرفی کلی ایده تلنگر‌زدن پرداخته و 10 تا از مهمترین «تلنگر‌ها » معرفی می‌شود. در پایان نیز این پرسش را طرح مي‌كنیم که آیا واقعاً نيازي به ایجاد نهادی جداگانه با عنوان «واحد بینش‌های رفتاری» برای انجام پژوهش‌های اختصاصي در اين زمينه هست یا كه بهتر است به نهادهای موجود متکی باشیم.
واژگان کلیدی: تلنگر‌‎زدن، تیم بینش‌های رفتاری، انتخاب

✅برخی سیاست‌های دولت به شکل صدور دستور و بخشنامه و اعلام ممنوعیت درمی‌آیند. برای مثال حقوق کیفری و جزا، هر گونه دزدی، تعرض و حمله به دیگران را ممنوع می‌کند. اما سیاست‌های دیگر دولت به شکل مشوق‌های اقتصادی (و همچنین عوامل بازدارنده اقتصادی) از قبیل پرداخت یارانه به سوخت‌های تجدیدپذیر، پرداخت وجه در قبال انجام فعالیت‌های معین، یا وضع مالیات بر بنزین و محصولات دخانی ظاهر می‌شوند. در عین حال سیاست‌های دیگری وجود دارد که به آنها تلنگر‌ گفته می‌شود. در رویکرد تلنگر آزادی افراد حفظ می‌شود چون با اینکه مردم را به سمت حرکت در مسیری خاص راهنمایی می‌کند در عین حال به آنها اجازه می‌دهد هر مسیری را که خود دوست دارند انتخاب کنند. در سال‌های اخیر، هر دو دسته نهادهای خصوصی و عمومی علاقه فراوانی به استفاده از تلنگر‌ها نشان داده‌اند چون که این رویکرد معمولاً هزینه اندکی دارد و از این قابلیت برخوردار است که همزمان اهداف اقتصادی و غیراقتصادی (شامل سلامت عمومی) را پیش ببرد.

✅در زندگی روزانه ما، جی.پی.اس. مثالی از یک تلنگر است؛ همچنین اپلیکیشنی که به کاربر می‌گوید در روز گذشته چه مقدار کالری مصرف کرده است؛ یا پیامکي که فرد را از زمان سررسید قبض یا وقت دکتر که برای روز بعد تعیین شده است باخبر می‌کند؛ همچنین ساعت زنگدار؛ به همچنین ثبت‌نام خودکار در طرح بازنشستگی؛ یا تنظیمات پیش‌فرض روی رایانه‌ها و تلفن‌های همراه؛ یا سامانه‌ای برای پرداخت خودکار قبوض کارت اعتباری و اقساط وام رهنی مسکن.
✅در حوزه سیاست‌های دولت، تلنگر‌ها شامل هشدارهای گرافیکی روی سیگارها؛ لیبل‌هاي نشان‌دهنده کارایی انرژی یا صرفه‌جویی در مصرف سوخت؛ جداول «اطلاعات تغذيه‌اي» روی مواد خوراكي؛ بروشور «بشقاب غذا» که راهنمای ساده‌ای برای تغذیه سالم ارائه می‌دهد؛ قواعد پیش‌فرض برای برنامه‌های یاری‌رسانی عمومی (همانند «گواهی مستقیم» حائز شرایط بودن کودکان فقیر برای دریافت غذای رایگان مدرسه)؛ یک تارنمای دولتی مثل تارنمای مرکز آمار که حجم عظیمی از مجموعه داده‌ها را دردسترس عموم می‌گذارد؛ و حتی طراحی تارنماهای دولتی که موضوعاتی معین را در بالای صفحه و با فونت درشت قرار می‌دهند.
📝منبع: کانال دکتر جعفر خیرخواهان
@jafar_kheirkhahan

🔹اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari