📖مظلوم‌ترین حوزه اقتصاد.. ✍محمد علی مختاری

📖مظلوم ترین حوزه اقتصاد

✍محمد علی مختاری

🔹دیروز در اختتامیه جشنواره رسانه و رفاه که با همکاری سه نهاد وزارت رفاه، دانشگاه تهران و موسسه آتیه برگزار شد، نفرات برگزیده در بخش های مختلف از بین بیش از 300 اثر ارسالی برگزیده شدند.در بخش مقاله نیز با وجود ارائه های ارزشمند این توفیق به بنده رسید.

🔹فارغ از شیوه برگزاری و کاستی های اندکی که در آن وجود داشت، منافع اجتماعی چنین جشنواره هایی بسیار بالاست و باید از دست اندرکاران آن متشکر بود.
🔹اکثر انسانها و به تبع رسانه ها به دلیل گرایش به نفع حداکثری که البته از فروض مهم و کلاسیک اقتصاد است، تمایل دارند وارد حوزه هایی شوند که منافع اقتصادی بیشتری برایشان داشته باشد.
🔹به عنوان نمونه مباحث بانک، بیمه، بورس و تجارت بین الملل هریک به دلیل منافعشان برای پژوهشگران این حوزه ها، مورد توجه قرار می گیرند و بازاری برایشان تشکیل می شود.
🔹لیکن اموری چون فقر و موضوعات رفاهی مشابه، انگیزه های کمتری برای پژوهشگران ایجاد می کنند و لازم است دولت ها به عنوان یک کالای عمومی توجه بیشتری به این حوزه ها داشته باشند.
🔹مقاله ای که دیروز برگزیده شد، حدود یکسال پیش در ضمیمه آخر هفته دنیای اقتصاد منتشر شد و کسی آن را جدی نگرفت جز یکی از اساتید محترم از دانشگاه صنعتی شریف که از صاحبنظران برجسته حوزه فقر بوده و کارهای ارزشمندی در این حوزه ارائه کرده اند.
🔹فراموش نمیکنم که این بزرگوار نیز پس صحبت از مقاله، به عنوان تجربه شخصی شان، عدم حمایت کافی از پژوهش های فقر را در مقایسه با سایر حوزه های اقتصادی به بنده یادآوری کردند.
🔹امید است زمینه پژوهشی مهمی چون فقر مورد توجه جدی تر نهادهای کشور قرار بگیرد و قطعا چنین جشنواره هایی می توانند در این مسیر راهگشا باشند.

✅لینک مقاله دیدگاه های مدرن در خصوص فقر:
https://goo.gl/pyrQVd


🔹اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari