🇮🇷فوربس: ۸ شرکت بزرگ که از تحریم ایران پیروی نکردند.. مترجم: عارف صفی پور

🇮🇷فوربس: ۸ شرکت بزرگ که از تحریم ایران پیروی نکردند

مترجم: عارف صفی پور

علی‌رغم هشدار هفته گذشته دولت ترامپ به شرکت‌ها و دولت‌هایی که با ایران همکاری دارند و تهدید آنها به قطع سریع روابط خود با ایران، برخی از شرکت‌های مطرح همچنان به فعالیت خود در ایران ادامه داده‌اند و تغییری در روند روابط خود ایجاد نکرده‌اند.

✅به گزارش گروه انرژی نفت‌خبر از فوربس، در طول چند هفته اخیر، به لیست شرکت‌هایی که قصد خروج از ایران را دارند و یا تجارت خود را با ایران متوقف می‌کنند افزوده می‌شود. شرکت‌های برجسته‌ای مانند بوئینگ، توتال و جنرال الکتریک اعلام کرده‌اند که قصد دارند در زمان اعمال مجدد تحریم‌های ایالات‌متحده تمام معاملات تجاری خود با ایران را به پایان برسانند و شرکت‌هایی که تا کنون به دنبال تداوم برقراری روابط خود با ایران بوده‌اند، بیشتر مورد توجه قرار گرفته‌اند. سران اروپایی در حال تلاش برای جلوگیری از تحریم‌های ایالات‌متحده علیه ایران هستند و قصد دارند تأثیرات تحریم‌های آمریکا روی تجارت اروپایی‌ها با ایران را کاهش دهند. اروپایی‌ها در پی اجرای طرح «مسدود کردن تحریم‌های آمریکا» هستند و ظاهراً از این طریق شرکت‌های اروپایی می‌توانند پیروی از تحریم‌های ایالات‌متحده را متوقف کنند. البته معلوم نیست که اتحادیه اروپا تا چه حد توانایی اجرای چنین مقرراتی را خواهد داشت. در ادامه مطلب، فهرستی از برخی شرکت‌های بزرگ که (در حال حاضر) در ایران مانده‌اند ذکر شده است:

✅شرکت ملی نفت چین (CNPC)

شرکت ملی نفت چین در حال حاضر در پروژه توسعه میدان نفتی پارس جنوبی در ایران شرکت دارد و قصد دارد سهام شرکت توتال در این پروژه را از آن خود کند.

✅شرکت مهندسی راه‌آهن چین

این شرکت چینی قصد دارد با همکاری شرکت دولتی ایتالیایی Ferrovie dello Stato یک خط راه‌آهن پرسرعت در ایران احداث کند. ممکن است که شرکت ایتالیایی به دلیل تحریم‌های ایالات‌متحده از سرمایه‌گذاری در این پروژه منصرف شود اما شرکت چینی تا کنون واکنشی نشان نداده و هیچگونه تغییری در برنامه‌های خود اعمال نکرده است.

✅آنسالدو انرژی

این شرکت مهندسی ایتالیایی ۷۰ سال است که در ایران فعالیت می‌کند. هرچند که آنسالدو انرژی علاقه زیادی به ادامه فعالیت خود در ایران دارد اما از آنجایی که سرمایه‌گذاران آمریکایی مالک این شرکت هستند ممکن است به دلیل اعمال تحریم‌های آمریکا در آینده از ایران خارج شوند.

✅فولکس واگن

این خودروساز آلمانی اخیراً وارد بازار ایران شده است و در مورد اینکه آیا از ایران خارج خواهد شد یا تا زمان اعمال تحریم‌ها در ایران باقی خواهد ماند، هیچ گونه واکنشی نشان نداده است.

✅شرکت حمل ونقل ریلی چانگ‌چون

شرکت حمل و نقل ریلی چانگ‌چون قراردادی را به منظور ارائه ۱۰۰ واگن مترو به مشهد، دومین شهر بزرگ ایران در فوریه ۲۰۱۷ به امضا رساند و از آن زمان به بعد نیز در پی انعقاد قراردادهای بیشتری با ایران است. هیچ نشانه‌ای از تمایل این شرکت برای خروج از ایران دیده نمی‌شود.

✅ ایرباس

برخلاف بوئینگ، شرکت هواپیمایی ایرباس هواپیماهای خود را پیش از آنکه دولت ترامپ تحریم‌های ایران را اعلام کند به ایران تحویل داد. ایرباس هیچ گونه اظهاراتی در مورد آینده روابط خود با ایران اعلام نکرده است اما استیو منوچین، وزیر خزانه‌داری ایالات‌متحده، قبلاً ذکر کرده است که مجوز صادرات ایرباس به ایران لغو خواهد شد. تقریباً ۱۰ درصد از قطعات مورد استفاده در هواپیماهای ایرباس در آمریکا ساخته شده است.

✅رنو

این خودروساز فرانسوی در سال ۲۰۱۷ قراردادی چند میلیون دلاری با ایران را امضا کرد و قصد دارد کارخانه جدیدی با ظرفیت تولید ۳۵۰ هزار خودرو در سال در ایران احداث کند. در ماه اکتبر، مدیرعامل رنو اعلام کرد که اگر ایالات‌متحده مجدداً تحریم‌ها را اعمال کند، این شرکت از ایران خارج نخواهد شد. در مورد اینکه آیا این رنو در مورد تصمیم خود تغییری ایجاد خواهد کرد یا خیر، این شرکت هیچ گونه اعلامیه‌ای منتشر نکرده است.

✅پالایشگاه هندی بهارات پترولیوم (BPCL)

پالایشگاه هندی بهارات پترولیوم در حال افزایش خرید نفت از ایران است. این شرکت اعلام نکرده است که در زمان اعمال کامل تحریم‌ها (در ماه نوامبر) خرید نفت از ایران را متوقف خواهد کرد یا خیر. این پالایشگاه در حال حاضر، معاملات خوبی را با ایران انجام داده و خرید نفت ایران به سود این کشور است. ایالات‌متحده آمریکا روز سه‌شنبه هفته گذشته به دولت‌ها و شرکت‌های بخش خصوصی هشدار داد تا هر چه سریع‌