«نوشداروی اقتصاد ایران». (دنیای اقتصاد ۱۶ تیر ۱۳۹۷ - سرمقاله)

«نوشداروی اقتصاد ایران»
(دنیای اقتصاد ۱۶ تیر ۱۳۹۷ - سرمقاله)

صوتی: https://t.me/Economics_and_Finance/501

امروز دیگه در یک بحران صرفا اقتصادی نیستیم. بحرانی که از اقتصاد شروع شده بود، در حال درنوردیدن وجوه اجتماعی و سیاسی کشوره. شاید تغییر تیم اقتصادی دولت بی‌ربط هم نیست.
اگرچه تیم اقتصادی اختیار انجام یکسری اصلاحات رو نداره، اما هستند اصلاحاتی که می‌تونست صورت بده ولی نداد.

ریشه مشکل کجاست؟ چرا تیم اقتصادی حتی در چارچوب اختیارات خودش، دست‌کم در برابر ارزان‌فروشی سکه و ارز رانتی ۴۲۰۰ تومانی نایستاد؟ چرا حکمرانی اقتصادی کشور اصلاح نمی‌شه تا تیم اقتصادی بتوانه اصلاحات ریشه‌ای صورت بده؟ مشکل در نئوکینزی بودن برخی اعضا و نئولیبرال بودن برخی اعضای دیگر تیم اقتصادیه؟

نه نکول دولت بر دیون کارفرماها نئوکینزیه، نه تعیین قیمت ارز و حامل‌های انرژی نئولیبرال. سیاست‌گذاری‌های اتخاذ شده در سال‌های اخیر آشفته‌تر از اون بوده که انسجام یک مکتب فکری را منعکس کنه. اصلا مشکل اقتصاد ربطی به مکاتب و ایسم‌ها نداره.

❇️ مشکل سیاست‌گذاری اقتصادی کشور، عدم اعتماد به علم اقتصاده.

یک اشتباه رایج اینه که علم اقتصاد برای کشور قاعده‌مندی چون آمریکاست، اما واقعیت اینه که علم اقتصاد قاعده‌مند‌کننده کشورهایی بوده که امروز توسعه یافتن. علم اقتصاد آشوب بعد از جنگ جهانی دوم رو تبدیل کرد به آلمان امروز. علم اقتصاد آشوب بعد از جنگهای داخلی قرن ۱۹ آمریکا رو تبدیل کرد به ابرقدرت امروز. اول علم پذیرفته شد و بعد امور سامان یافتند.

اشتباه رایج دیگه اینه که علم اقتصاد مروج مصرف، نابود‌کننده طبیعت و اشرافی‌گرایانه‌ست؛ بنابراین در تضاد با ارزش‌های فرهنگی و دینی جامعه ماست. این در حالیه که علم اقتصاد چیزی نیست مگر علم مطالعه اسراف و در اون چیزی اصالت نداره الا حداقل کردن اسراف، که همون قراردادن منابع اقتصادی در سرجای خودشونه. از این حیث، از میان جمیع علومی که در قرون اخیر در غرب بسط یافتند، اتفاقا از همه نزدیک‌تر به ارزش‌های دینی و فرهنگی جامعه ما، همین علم اقتصاده.

فقط و فقط با اعتماد به علم اقتصاده که می‌تونیم آسیب‌های حکمرانی اقتصادی کشور رو شناخته و اصلاح کنیم و سیاست‌گذاری‌های بودجه‌ای، پولی و ارزی کشور رو سامان بدیم. فقط و فقط در سایه سیاست‌گذاری‌های اقتصادی علمیه که رانت، فساد، اختلاس و قاچاق برچیده می‌شه؛ بیکاری کاهش می‌یابه و در بلندمدت جامعه ثروتمند می‌شه.

◀️ اگه به علم اقتصاد اعتماد نکنیم، تغییر تیم اقتصادی، تغییر نمایندگان مجلس، تشکیل شوراهای عالی اقتصادی متعدد و حتی عادی‌سازی رابطه با آمریکا، برای ما رفاه و توسعه به ارمغان نخواهد آورد.
📜 متن کامل مقاله :
https://goo.gl/9Khqi4

🔹اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari