احمد میدری، معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی (بخش ۳)

احمد میدری، معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ( بخش 3)

اگر فکری برای صندوق های بازنشستگی نشود در آینده نزدیک با وضعیتی بحرانی روبه رو می شویم مشابه با وضعیتی که برای موسسه های مالی غیرمجاز به وجود آمد. هم اکنون هم مرتب با تحصن بازنشستگان مواجهیم. تصور می کنم در تاریخ ایران، بی سابقه باشد که بازنشستگان ارتش، دست به تحصن در برابر مجلس زده باشند. منطق موضوع صندوق ها، خیلی روشن است و به نظر من باید با مردم در این باره صحبت کرد. قرار هم نیست به یکباره سن بازنشستگی از پنجاه سال به 65 سال افزایش یابد. پیشنهاد ما اضافه شدن سن بازنشستگی به میزان شش ماه در هر سال است. ما در دولت و مجلس، طرح موضوع کرده ایم و امیدواریم در بودجه امسال، مجلس این مجوز را به ما بدهد که سن و سابقه را در بحث بازنشستگی تغییر دهیم. آقای روحانی هم تاحدودی، اجرایی کردن راه حل برای صندوق های بازنشستگی را قبول کرده اند. البته ما پیش بینی کردیم که مجلس زیر بار سیاسی بالا بردن یک ساله ی سن بازنشستگی نخواهد رفت و پیشنهاد کرده ایم که مجلس موضوع را به دولت تفویض کند تا ما وارد مذاکره با افکار عمومی و گروه ها شویم.

... متوسط سن بازنشستگی در ایران، 51 سال است که با افزایش بیست ساله ی سال های امید به زندگی طی سی سال گذشته، عملا فشار بر صندوق های بازنشستگی و بودجه ی دولت، افزایش یافته است. به طوری که در سال 1395 تنها دو صندوق دولتی ( کشوری و نیروهای مسلح) معادل 37 هزار میلیارد تومان کسری داشته اند. ...

... ما باید تلاش کنیم در کشورمان درباره ی افزایش سن بازنشستگی، اجماع سازی کنیم. حکومت باید بپذیرد که این موضوع، مانند مرزهای کشور حیاتی است. شوخی بردار هم نیست. فرد در نظام اداری ایران، به طور متوسط 22 سال، ده درصد حقوقش را مستمری می دهد و 27 سال بازنشستگی می گیرد. این سیستم، ژاپن را زمین زده است ما که جای خود داریم. وضعیت ما مثل ژاپن است. آن ها به رغم این که در 67 سالگی بازنشسته می شوند اما 27 سال مستمری بازنشستگی می گیرند. البته این به دلیل بالا رفتن "امید به زندگی" و مقررات بازنشستگی است. سن بازنشستگی در ایران در سال 1332، 65 سال بوده و حالا به پنجاه سال رسیده است. امید به زندگی در ایران افزایش یافته و سن بازنشستگی کاهش پیدا کرده. واضح است که این سیستم بحران زا است. ایجاد تغییر در این وضعیت جرئت و جسارت بالایی می خواهد.

برگرفته از ماهنامه "اندیشه پویا"، شماره 48، دی و بهمن 96
http://s9.picofile.com/file/8317047334/%D8%A7%D8%AD%D9%85%D8%AF_%D9%85%DB%8C%D8%AF%D8%B1%DB%8C.jpg