💢نقد لیلاز به نامه ۴۰ پژوهشگر اقتصادی. 💢لزوم استناد به آمارهای اقتصادی

💢نقد لیلاز به نامه ۴۰ پژوهشگر اقتصادی
💢لزوم استناد به آمارهای اقتصادی

🔰اگر بنا باشد که یک پژوهشگر اقتصادی به ماهیت حرفه ای خود وفادار باشد باید مطالب خود را مستند به آمار کند
🔰با وجود آنکه اوضاع اقتصادی به دلیل شدت آسیب های وارده در سال های قبل، نگران کننده بوده ولی دولت دستاوردهایی بسیاری را در همین مدت کسب کرده است.
🔰یکی از دروغ هایی که بسیار هم گفته می شود، این است که ایران جولانگاه محصولات خارجی شده در حالی که میزان واردات امسال ۲۰ میلیارد دلار کمتر از سال ۱۳۹۰ است.
🔰با وجود آنکه امسال کالا و خدمات کمتری به کشور وارد کردیم، اما رشد اقتصادی ایران و حتی بدون احتساب نفت، به مراتب از سال ۹۰ بیشتر بوده و نزدیک به ۲ برابر آن است.
🔰امسال حجم تولید ناخالص داخلی یک رکورد تاریخی زد و از رشد سال ۱۳۹۰ نیز عبور کرد یعنی اینکه تمام خسارت های ناشی از سقوط اقتصاد ایران در سال های ۹۰ و ۹۱ را جبران کردیم در حالی که قیمت نفت خام بسیار کمتر از آن سالها است.
🔰درآمدهای نفتی کشور در سال جاری با وجود آنکه اوج صادرات را تجربه کرد، کمتر از نصف عملکرد سال ۱۳۹۰ است و حتی درآمد نفتی ایران حدود ۲۰ میلیارد دلار از بدترین سال تحریم پایین تر است.
🔰خوب است کسری تراز حساب جاری ایران نیز از سوی این پژوهشگران مرور شود که بر اساس آن کسری بازرگانی خارجی کشور در سال جاری بیش از ۳۰ میلیارد دلار کمتر از سال ۱۳۹۰ است در حالی که رشد اقتصاد غیرنفتی بیش از سال ۹۰ ثبت شده است.
🔰این نقدها و نگرانی ها از سوی این پژوهشگران زمانی قابل قبول است که در سال ۹۰ نیز نسبت به سیاست های وخیم اقتصادی هشدار داده باشند.
متن کامل یادداشت در لینک زیر:

https://goo.gl/bVI2ie

کانال اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari