🔹 فرماندهی تیم اقتصادی با کیست؟ جهانگیری یا نهاوندیان

🔹 فرماندهي تيم اقتصادي با كيست؟ جهانگيري يا نهاونديان

✅ امروز در دولت پنج سمت براي سكانداري اقتصاد تعريف شده است:

1⃣ اسحاق جهانگيري فرمانده اقتصاد مقاومتي،
2⃣ مسعود نيلي دستيار اقتصادي،
3⃣محمد نهاونديان معاون اقتصادي،
4⃣ مسعود كرباسيان وزير اقتصادي و دارايي
5⃣ محمدباقر نوبخت رييس سازمان برنامه و بودجه.
افرادي با گرايش‌هاي مختلف و با گرايش‌هاي متفاوت به مكاتب متفاوت اقتصادي، كه هر يك صاحب سمتي كليدي و اثرگذار در دولت دوازدهم شده‌اند.

✔️ تفاوت حسن روحاني دولت دوازدهم با روحاني دور قبل بسيار چشمگير است. برعكس دور قبل كه مد نظر قرار دادن پيشنهادات كارشناسي را بيشتر از او مي‌ديديم؛ در دور جديد وعده‌هايي كه پيش‌تر داده بود؛ بيشتر به فراموشي سپرده شد. جوان‌سازي كابينه، به كارگيري وزير زن و حتي كوچك‌سازي دولت از آن گفته‌هايي بود كه در عمل خلافش انجام شد. او ديروز حكم محمد نهاونديان به عنوان معاون اقتصادي خود، محمدباقر نوبخت رييس سازمان برنامه و بودجه و جمشيد انصاري رييس امور اداري و استخدامي را امضا كرد . علاوه بر آن، مراكز تصميم‌گيري‌ متعدد در بخش اقتصاد، زمينه گسستگي اين حوزه را فراهم مي‌كند. اگر بين نهاونديان و كرباسيان اختلاف نظر و ديدگاهي هم نباشد، اما بين نهاونديان و نيلي يا كرباسيان و جهانگيري نمي‌توان اين اختلافات را ناديده گرفت. به هر حال نمي‌توان از نظر دور داشت كه اسحاق جهانگيري روزگاري به عنوان وزير صنعت در اين كشور خدمت كرده و به بخش توليد تعصب ويژه دارد. او به عنوان فرمانده اقتصاد مقاومتي يك پاي تصميم‌سازي‌هاي مهم كشور است و عقايدش شايد با نهاونديان و كرباسيان اختلافي عميق و نزديك ناشدني داشته باشد. معاون اقتصادي وظيفه‌اش تصميم‌سازي و راهبري است و اين معاونت در كنار وزارت اقتصاد كه همين وظايف را دارد؛ عاري از توجيه منطقي است. از سوي ديگر وظايف دستيار ويژه اقتصادي كه در بخش تصميم‌گيري و سياستگذاري تعريف مي‌شود تداخلي جدي با ماهيت وجودي معاونت اقتصادي رييس‌جمهوري دارد.

✏️ نظر مهدی پازوکی: حكم ديروز رييس‌جمهور براي آقاي نهاونديان موجب ضربه خوردن جريان اصلاحات در كشور مي‌شود. آنچه امروز اقتصاد ايران را تهديد مي‌كند بي‌انضباطي اقتصادي است و با اضافه كردن يك رييس ديگر براي هدايت اقتصاد، بي‌انضباطي‌ها بيشتر خواهد شد.

✏️ نظر بهمن آرمان: نخستين بار و تنها باري كه در سال‌هاي پس از انقلاب، رييس‌جمهوري معاون اقتصادي داشتند، در زمان آقاي هاشمي‌رفسنجاني و دوره سازندگي بود. در آن زمان فشارهايي عليه وزير اقتصاد وقت كه شادروان دكتر نوربخش بودند از سوي مخالفان وارد شد و عملا جناح‌هاي مخالف دولت ايشان را مجبور كردند كه آقاي نوربخش را از سمت وزير اقتصادي كنار بگذارد. به همين دليل آقاي هاشمي فرد ناآشنا به اداره اقتصاد كشور را به عنوان وزير معرفي كردند. در آن زمان مرحوم نوربخش، مسووليت وزير اقتصاد را عملا انجام مي‌دادند. مرحوم نوربخش هنگامي كه به عنوان معاون اقتصادي رييس‌جمهوري فعال بودند، من معاون بورس اوراق بهادار تهران بودم و به علت اينكه مخاطبي در وزارت نمي‌يافتيم، اصولا مسائل را در رياست‌جمهوري با معاون اقتصادي وقت در ميان مي‌گذاشتيم.
آقايان نيلي و جهانگيري تخصص، دانش و تجربه كافي در امور تخصصي اقتصاد ندارند، اما آقاي نهاونديان اين تجربه را دارد و بي‌شك در دولت آينده ما شاهد يك نگرش عميق‌تر نسبت به هماهنگي‌هاي تيم اقتصادي خواهيم بود. ضمن اينكه نگراني وجود دارد كه نهاونديان مانند نيلي بيشتر حرف بزند و عمل را رها كند كه بايد از حالا از معاون اقتصادي خواست فعالانه‌تر عمل كنند.

🆔 @daraian

⚛ متن کامل :
http://www.daraian.com/fa/paper/141-day/14999