نویسنده‌ آلمانی در ایران پسا برجام در گفت‌وگو با رادیوآلمان

@matikandastan
📢تجربه‌‌های نویسنده‌ آلمانی در ایران پسا برجام در گفت‌وگو با رادیوآلمان

📄دومین سفرِ اولا لنتسه نویسنده‌ی آلمانی به ایران، در چارچوب برنامه‌های نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت و کتاب‌فروشی‌های آلمان با عنوان "سه کشور" صورت گرفت. این نویسنده‌ی برلینی ۴۳ ساله، در ایران ضمن دیدار با چند تن از نویسندگان ایران، در چندین نشست کتاب‌خوانی در دانشگاه‌ها و کتاب‌فروشی‌ها و مراکز فرهنگی شرکت کرده است. لنتسه تا کنون ۴ رمان منتشر کرده که تازه‌ترین آن‌ها "شهر بی‌پایان" نام دارد.
@matikandastan
◀مردم ایران بسیار مهربان و علاقه مند به مسائل جهان هستند.

◀فکر می‌کنم که می‌توان گرایش‌های ‌جهانی را در ایران هم به وضوح دید. یک مثال پیش‌پا‌افتاده بزنم. مثلا در کافه‌های تهران می‌شود کافه لاته (قهوه با شیر) و کاپوچینو سفارش داد.

◀لغو تحریم‌ها بر زندگی روزمره‌ی مردم اصلا تاثیر نگذاشته است.
@matikandastan
◀ در ابتدای مراسم داستان‌خوانی آیاتی از قرآن خوانده می‌شد و بعد هم سرود ملی ایران که همه می‌بایست از جا بلند می‌شدند. فضا واقعا خیلی رسمی بود، تا آن‌جا که آدم می‌بایست مواظب حرف‌زدنش باشد. و یک سری مسایل بی‌پایان که تابو هستند.

◀پرسش‌کنندگان در برنامه‌های داستان‌خوانی اغلب موضع‌گیری‌های خود را مطرح می‌کردند و می‌خواستند بدانند که اروپا چگونه می‌خواهد خود را از "خودمرکزبینی" نجات ‌دهد و آثار نویسندگان ایرانی را هم مطرح ‌کند یا این که جامعه‌ی فرهنگی ایران چگونه می‌تواند خود را از "نفوذ غرب و آمریکا" حفظ کند و با آن مقابله کند.‌
@matikandastan
◀در ایران در همه‌حال و همه‌جا می‌بایست موازین اسلامی را رعایت کرد و با حجاب اسلامی ظاهر شد.

◀روسری سر کردن و پوشیدن مانتوهای بلند برای بسیاری از همکاران من محدودیت ایجاد می‌کند و آنان را از سفر به ایران باز می‌دارد. (منبع: دویچه وله)
@matikandastan