ر جلسات حضور نیافت. در این خصوص ایشان به هیئت دبیران نه توضیحی داد و نه استعفانامه‌ای ارائه کرد

ر جلسات حضور نیافت. در این خصوص ایشان به هیئت دبیران نه توضیحی داد و نه استعفانامه‌ای ارائه کرد. چندی بعد به یکی از دبیران گفته بود که از ابتدا هم قصد عضویت در هیئت دبیران را نداشته و تسلیم اصرار یکی دو تن از دوستان در مجمع عمومی شده است و اینک نیز گرفتار است و ترجیح می‌دهد به کار خود بپردازد.
هیئت دبیران در گام آغازین فعالیت خود کمیسیون‌های انتشارات، فرهنگی، روابط عمومی، صنفی، مبارزه با سانسور و عضویت را با مشارکت دبیران و در بعضی موارد با اعضای داوطلب کانون تشکیل داد. تمامی فعالیت‌های عملی کانون را این کمیسیون‌ها با تصویب و نظارت هیئت دبیران انجام داده اند. و این همه در شرایطی انجام پذیرفته که کانون همچنان تحت فشارهای دستگاه امنیتی قرار داشته است . اوایل اردیبهشت سال جاری منزل بکتاش آبتین مورد تفتیش مأموران امنیّتی قرار گرفت و خودش به وزارت اطلاعات احضار و بارها بازجویی شد. یک هفته پس از او نیز رضا خندان به چنین وضعیتی گرفتار آمد. اتهام این دو عضو هیئت دبیران "انتشار نشریه غیر قانونی" و "تبلیغ علیه نظام" و هر دو اتهام با فعالیت کانونی آنها مرتبط است. همچنین کیوان باژن عضو کانون در یک تماس تلفنی به وزارت اطلاعات احضار ودر مورد همکاری‌اش با نشریه‌ی اندیشه‌ی آزاد بازجویی شد. پرونده‌‌های این سه تن هنوز مفتوح است. پیش از این نیز زنده یاد مظفر درفشی و فاطمه سرحدی‌زاده دو تن از اعضای کانون به این دلیل که می‌خواستند در خانه‌ی خود جلسه‌ی کانون را برگزار کنند بازجویی و برای دادن تعهد زیر فشار قرار گرفتند. دستگاه امنیتی گذشته ازاحضار و تهدید اعضای کانون دو بار نیز از انجام برنامه‌های کمیسیون فرهنگی که تحت عنوان "عصر ترجمه" برنامه‌ریزی و به مرحله اجرا رسیده بود، جلوگیری کرد. با وجود این شرایط تهدیدآمیز اما هیئت دبیران کوشید تا بر اساس منشور و اساسنامه‌ی کانون وظایف خود را به درستی انجام دهد. در این مدت هیئت دبیران22 بیانیه و اطلاعیه عمدتا با مضامین ضدیت با سانسور و دفاع از آزادی بیان بی‌هیچ حصر و استثنا و حمایت از کسانی که به علت ابراز عقیده تحت پیگرد قضایی قرار گرفته بودند، منتشر کرد.
راه‌اندازی صفحه‌ی فیس‌بوک و سایت جدید کانون از دیگر مصوبات هیئت دبیران بود که اولی به عمل درآمد و دومی تا مرحله‌ی خریدن "هاست" و "دامین" برای دو سال، پیش رفت؛ اما به دلیل کمبود نیروی انسانی هنوز اجرایی نشده است. امیدواریم هیئت دبیران جدید با توجه به اهمیت موضوع و آماده بودن مقدمات لازم سایت کانون را راه‌اندازی کند. صفحه‌ی فیس‌بوک کانون پس از شش ماه فعالیت در جریان احضار و بازجویی اعضا به دست ماموران مسدود شد. کمیسیون انتشارات پس از یک ماه وقفه صفحه ی جدیدی در فیس‌بوک گشود. در مجموعِ 9 ماه فعالیت ( که زمان زیادی نیست) صفحه‌ی فیس‌بوک‌ با استقبال گسترده ی مخاطبان رو به رو شده و دوستداران فراوانی یافته است. به نظر ما مهم‌ترین تاثیر این صفحه‌ ارائه‌ی چهره‌ی ملموس‌تر و واقعی‌ترِ کانون نویسندگان ایران به جامعه بوده است.
از انتشارات دیگر کانون نشریه‌ی اندیشه‌ی آزاد بود که در این مدت دو شماره از آن منتشر شد. همان طور که در قسمت پیش اشاره کردیم هم اکنون این نشریه زیر ضرب است؛ با این همه حتی پس از پرونده‌سازی‌ها یک شماره‌ی دیگر به شکل فایل الکترونیکی منتشر و در اختیار اعضا قرار گرفت.
برگزاری مراسم و مجالس ادبی و بزرگ‌داشت، از سنت‌ها و فعالیت‌های عملی کانون بوده است. هیئت دبیران در این دوره به پیشنهاد کمیسیون فرهنگی هشت برنامه را تصویب کرد که پنج برنامه (مراسم بزرگداشت سیمین بهبهانی، یادبود محمد مختاری و جعفر پوینده، دیدار نوروزی اعضا با علی‌‌اشرف درویشیان، جشن 47 سالگی کانون و مراسم یاد بود احمد شاملو) به اجرا درآمد. از اجرای دو برنامه‌ی "عصر ترجمه" در روز اجرا ممانعت شد. برنامه‌ی دیگر برگزاری مراسم بزرگداشت محمدعلی سپانلو بود که تا مرحله‌ی تعیین سالن پیش رفته است و احتمالا اجرای آن به عهده‌ی هیئت دبیران جدید می‌افتد. در کنار تصویب فعالیت‌های عملی، هیئت دبیران روز اول اردیبهشت را به عنوان "روز کانون" تأیید و تصویب کرد. انتظار می‌رود که هیئت دبیران در دوره‌های بعد این روز را با برپایی مراسم بزرگ بدارد.
در سال 1387 کانون روز سیزدهم آذر را روز مبارزه با سانسور اعلام کرد و هر سال با انتشار بیانیه آن را گرامی داشت. هیئت دبیران این دوره نیز به روال سابق رفتار کرد. اما برای تثبیت این روز صرف اتنشار بیانیه کافی نیست و کانون باید به کوشش‌های دیگر نیز دست بزند.
از راه‌های اشاعه‌ی اهداف و گسترش فعالیت کانون یکی هم ارتباط با تشکل‌های همسنگِ داخل و خارج کشور است. به همین منظور هیئت دبیران به درخواست انجمن قلم آمریکا مبنی بر گفتگو و آشنایی با کانون پاسخ مثبت داد. چندی پیش نیز هیئت دبیران به منظور برقراری رابطه و همکاری‌های فرهنگی نامه‌ای به انجمن قلم جهانی نوشت که نمی‌دانی