📢اگر بود اجازه می‌داد مادرش معشوقه افسر نازی بماند

📢اگر بود اجازه می داد مادرش معشوقه افسر نازی بماند
@matikandastan

حامد داراب: ◀“اندوه بلژيك” كه من دوست داشتم عنوانش “عزا در بلژيك” باشد، اثر تاثيرگذارى است. رمانى منتشر شده در ١٩٨٣ كه در فضاى رنج و درد سال هاى جنگ جهانى دوم مي گذرد. به زبان هلندى، و وفادار به هويت مستقل ادبيات بلژيكى.

◀رمان در ١٩٩٤ به انگليسى منتشر مي شود و تحسين خيل عظيمى از نويسندگان و منتقدان را بر مى انگيزد. “اندوه بلژيك” به راستى بيانگر بخشي از تاريخ سياه و سخت كشورى است كه جنگ در گوشه اى از آن، زيست انسانهايى را مخدوش كرده. روايتى از ضد سوسیالیست، ضد فرانسوی، ضد پروتستان، ضد بروکسل و ضد دولت، و چهره اي از جناح راست فلاندرز و جنگ هاي داخلى بلژيك. شايد قهرمان رمان كلاوس (لوئيس) اگر امروز قرار بود داستانش ادامه يابد، مي گذاشت تا مادرش دبير و معشوقه همان افسر نازى بماند.

◀بهومیل هرابال، هوگو کلاوس را ستوده بود و از او به عنوان واقعگرای منتقد نام برده بود.

◀“اندوه بلژیک” را باید واقعا تاثیرگذار و قابل توجه دانست. هگو کلاوس روایتی بی نظیر را در دو بخش “عزا” و “بلژیک” ارایه داده است. داستان همزمان با دوره اشغال بلژیک به وسیله آلمان در جنگ جهانی دوم اتفاق می افتد. زندگی شخصی به نام لویس در روستاهای وال. بلژیک ۱۹۳۹ با اندیشه های ناسیونالیستی فنلاندی و روایتی بر علیه نازیسم آلمانی.

◀نویسنده وجهه های تاریخی را در روایت خود به اساسی برای داستان اصلی تبدیل کرده است. از این رو “اندوه بلژیک” غیر از مولفه های شاخص ادبی، متنی برای شناخت بهتر واقعیت های شهری و انسانی دوران جنگ جهانی ذوم و اشغال بروکسل بع دست آلمان نازی است.

◀باید بنویسم که مطالعه اغلب آثار داستانی واقع گرای بلژیک در دهه ۱۹۳۰ همین مولفه تاریخی را دارند. و می توان از آنها به عنوان متنی برای شناخت واقعیت تاریخی نیز سود جست. (منبع: گوهران)
@matikandastan