این سه زن - لیلا، شبانه و روجا - سه راوی رمان «پاییز فصل آخر سال است» نوشته‌ی نسیم مرعشی هستند

این سه زن - لیلا، شبانه و روجا - سه راوی رمان «پاییز فصل آخر سال است» نوشته‌ی نسیم مرعشی هستند. این سه مشترکات زیادی با هم دارند، هم‌سن‌اند، در یک دانشگاه و رشته تحصیل کرده‌اند، همانجا و در روز اول با هم دوست شده‌اند و شریک و سازنده خاطرات هم هستند. در برشی یک روزه از دو فصل تابستان و پاییز هم زندگی امروز و هم گذشته‌شان را می‌خوانیم. هم با شخصیت‌شان مواجه می‌شویم، هم حس و حالشان را می‌فهمیم و اگر دوستشان بداریم - که اصلاً اتفاق دور از ذهنی نیست - حتماً آرزوی روزهای بهتری را برایشان داریم. شاید دلیلش این باشد که پاره‌هایی از خودمان یا نزدیکانمان را در یکی از این سه نفر می‌بینیم.
«پاییز فصل آخر سال است» اولین رمان نسیم مرعشی است. نویسنده‌ای که پیش از این به‌واسطه داستان کوتاه‌های جذاب و شاخص‌اش برای اهالی ادبیات شناخته شده است. کسب رتبه‌‌ی اول «جایزه‌‌ی بیهقی» برای داستان «نخجیر» در سال 1392و رتبه‌‌ی اول نخستین دوره‌ی «جایزه‌ی داستان تهران» برای داستان «رود» در سال 93، تأییدکننده مهارت خارق‌العاده او در نوشتن است. مرعشی چندین فیلم‌نامه برای فیلم‌های مستند و کوتاه نیز نوشته، بی‌انصافی است اگر نوشتن فیلم‌نامه‌ی فیلم «بهمن» با همکاری مرتضی فرشباف را جزء رزومه‌ی پربار او به‌حساب نیاوریم، فیلمی که در جشنواره فجر سال 93 به نمایش درآمد و با بازی به‌یادماندنی فاطمه معتمدآریا جان گرفت.
شخصیت‌پردازی قوی، نثر روان، داستان جذاب و نزدیکی شخصیت‌ها به آدم‌های واقعی و نه کلیشه‌ای، صحنه‌های ناب و تصویر رؤیاهای مشترک یک نسل از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این رمان است. ویژگی‌هایی که شاید با اضافه‌شدن نام نسیم مرعشی به‌عنوان نویسنده، منجر به تجدید چاپ آن در مدت کوتاهی شده و محرکی برای ما -انجمن رمان پنجاه و یک- شد تا با پرونده‌ای به نام «این سه زن»، به بررسی این اثر ممتاز بپردازیم. در این پرونده مصاحبه محمدحسن شهسواری و نویسنده را می‌خوانیم. سه نقد از ضحی کاظمی، هوده وکیلی و نیلوفر انسان داریم که از زوایای متفاوتی به بررسی رمان پرداخته‌اند. تکمیل‌کننده‌ی این پرونده، گزارش کاملی از جلسه‌ی نقد و بررسی رمان پاییز فصل آخر سال است، در مهرماه امسال است.