سوال هفته روزنامه پیام زمان: 📖چرا مردم با کتابخوانی قهر کرده‌اند؟ 📖

@matikandastan
سوال هفته روزنامه پیام زمان: 📖چرا مردم با کتابخوانی قهر کرده اند؟📖

📗سید ابوالفضل طاهری(نویسنده): همواره می گفتم کتاب به چه کار می آید؟! به جواب این سوال زمانی دست یافتم که در خلال ستایش اقتصاد ژاپن از کارگر ژاپنی پرسیدم سالی چند کتاب می خواند، وقتی گفت 15 کتاب کلاه خود را قاضی کردم و دیدم تحصیل کرده های ما هم تا این حد مطالعه ندارند آنوقت چگونه می خواهیم در همه چیز حرف اول را در جهان بزنیم. مردم با کتاب قهرند چون نمی دانند به چه کار می آید.
📙علی خدایی (نویسنده و منتقد ادبی): خیلی خوب است بدانیم چرا مردم با کتابخوانی قهر کرده اند و بهترین جواب را خود مردم خواهند داد.
📗مهرپویای صفار (پژوهشگر و استاد دانشگاه): مردم هرگز با کتاب دوست نبوده اند که حالا با آن قهر باشند؟! تفاوت امروز با دیروزها در این است که: دیروزها، مردم فقط کمی بیش تر با کتاب دوست بودند و این روزها، کمی کم تر!
📘ایرج فاضل بخششی (نویسنده): کتاب خواندن با آموزش و درک لذت کتاب خواندن، تبدیل به فرهنگ وعادت می شود. در سیستم آموزشی ما چه در دوران تحصیل و چه در خانه، مطالعه غیر درسی به بهانه اتلاف وقت سرکوب می شود و از سوی دیگر گرفتن حق انتخاب از معدود افراد کتابخوان منجر به خشک شدن ریشه کتابخوانی می شود.
📕وحید حسینی ایرانی (نویسنده): سیاست های فرهنگی نادرست متولیان فرهنگی بزرگترین عامل و مشکلات فرهنگی خود مردم و احساس بی نیازی از مطالعه در درجه بعد وضعیت کتابخوانی را به موقعیت اسفبار کنونی رسانده است.
📗مهدی رضایی (نویسنده و منتقد ادبی): مردم با کتابخوانی قهر نکرده اند، نحوه مطالعه تغییر کرده است. این آمار کتاب های کاغذی است که روز به روز پایین می آید و روزی هم به صفر خواهد رسید. اما این به معنای قهر با کتابخوانی نیست. به شخصه نود درصد کتاب هایی که در سال می خوانم الکترونیکی است.
@matikandastan
📙علی پور صفری (نویسنده): تبدیل شدن تلویزیون به مهم ترین سرگرمی،عدم فرهنگ سازی دولت برای ترویج کتابخوانی،عدم حمایت از نویسندگان با اندیشه ی آزاد، و مهمتر از همه تنبلی انسان ها در عصر حاضر اصلی ترین عوامل این قهر بشمار می آیند.
📘فرزانه مصیبی(نویسنده):وقتی آدم لذت چیزی را درک نکند دنبالش نمی رود. لذت کتاب خواندن باید درک شود. درکی که مردم ما از کتاب خواندن دارند محدود می شود به کتابهای درسی که عموما هم احساس اجبار را در پی داشته است.
📕نجمه مولوی (نویسنده): دورشدن آدم ها از تلاش، تفکر، تحقیق، استفاده بیش از حد ازکامپیوتر، موبایل و... که زمان مطالعه را می بلعد و در نهایت بالارفتن هزینه ی کتاب که می تواند عاملی برای دور شدن مردم از کتابخوانی باشد.
📘شهلا رضا سلطانی (نویسنده): فرهنگ کتابخوانی هم مثل سایر فرهنگ ها تقلیدی است که تبدیل به عادت می گردد. مردم ما فرهنگ کتابخوانی را یاد نگرفته اند چون پدر و مادر هایشان اهل کتاب نبودند.
📗الهام کرمی (نویسنده): بنظر می رسد مردم سطحی نگر شده اند، آن ها دغدغه های زیادی دارند و در ایجاد توازن در زندگی، بهره گیری از لذت های آنی را به کتابخوانی و تامل ترجیح می دهند. آن ها کم حوصله اند و بی تفاوت به خیلی از مسائل مهم که کتاب در رأس آن هاست.
@matikandastan
📙فرید حسینیان تهرانی (نویسنده): گران بودن كتاب، عدم تبلیغ رسانه ها بی فرهنگی مردم مانعی برای مطالعه ی کتاب نیست. اضطراب و تنش های عظیم روانی تمركز لازم برای كتاب خواندن و لذت بردن از یكی از مفرح ترین رفتارهای فردی مدنی یعنی مطالعه را از مردم می گیرد.
📘سید کمال کشیک نویس رضوی (منتقد ادبی): کسی با کتابخوانی قهر نکرده است و هنوز هم بسیاری کتاب می خوانند. با این حال، چیزهای جدید جای خود را یافته اند ولی کتاب هنوز جایگاهش را مشخص نکرده است.
📕فائزه کاظمی(ناشر): وقتی می گوئیم دو نفر قهر کردند، یعنی زمانی با هم دوست بودند و همدیگر را دوست داشتند اما مردم ما اصلا کتاب را دوست
ندارند.
@matikandastan