📢با خودتان صادق باشید: تا حالا چند تا از کتاب‌های کلاسیک ایرانی را خوانده‌اید؟

📢با خودتان صادق باشید: تا حالا چند تا از کتاب های کلاسیک ایرانی را خوانده اید؟
@matikandastan


محسن سلیمانی: اخیراً سر کتاب های کلاسیک ادبیات خودمان با دوستی بحثمان شد. واقعیت این است که ما یک عالم کتاب کلاسیک و در سطح جهانی داریم. بوستان، گلستان، شاهنامه، دیوان حافظ ... اما همه این کتاب ها را فقط ستایش می کنند و هر روز با جلد ها و متن های زیبا تجدید چاپ. چون جزو میراث فرهنگی ما هستند. اما چند نفر -حتی کسانی که آنها را می خرند یا هدیه می گیرند- واقعاً چند نفر آن ها را می خوانند؟
این مشکل فقط مشکل ما نیست. معضل جهانی است. مثلاً مارک تواین همین حرف را در مورد "بهشت گمشده" میلتون می گوید. او در مقدمه ای می نویسد: «از نظر آقای ... تعریف کتاب کلاسیک این است: کتاب هایی که همه آرزو دارند بخوانند ولی هیچ کس آنها را نمی خواند.» در جای دیگری هم می گوید: «کتاب های کلاسیک کتاب هایی است که همه آنها را ستایش می کنند ولی کسی آنها را نمی خواند.»
به نظر من برای خوانده شدن کتاب های کلاسیک باید آنها را فرآوری کرد. منظورم نو و بعد عرضه کردن آنهاست. (شاید فرآوری از نظر بهداشتی در مورد مواد غذایی خوب نباشد ولی در مورد کتاب های قدیمی خوب است). چون به هزار دلیل کسی تمایلی به خواندن آنها ندارد. مثلاً یکی از دشواری ها زبان آنهاست که برای نسل امروز نامفهوم است، نسلی که حوصله نگاه کردن به کتاب های لغت را ندارد. راه های دیگر را اهل فن می دانند.
@matikandastan