🔴 مروری گذرا بر صد و چهاردهمین شماره «آزما»؛ بهمن ۹۴

🔴 مروری گذرا بر صد و چهاردهمین شماره «آزما»؛ بهمن 94

🔹 ماهنامه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی «آزما»، در شماره اخیر خود به مناسبت فوت استاد ابوالحسن نجفی، یادداشت هایی را در گرامیداشت این مترجم و ادیب تاثیرگذار به چاپ رسانده است. در ادامه، دکتر حسین پاینده، پژوهشگر و صاحبنظر در عرصه ی نقد، در گفتگو با «آزما» درباره نشانه شناسی و اطلاق آن در تحلیل جایگاه محمدجواد ظریف در منظر افکار عمومی سخن گفته است. میزگردی با حضور حافظ موسوی، احمد پوری، محمود معتقدی و اسدالله امرایی، از شاعران و مترجمان دوران، مطلب دیگر این نشریه است. در این میزگرد، بحثی درباره ی «شعر اکنون» درگرفته است. «شعر اکنون» گونه ای از شعر رایج امروز است که شاید بتوان آن را ادامه جریان شعر نیمایی یا پسانیمایی دانست.

🔹 پرونده این شماره ی «آزما» به مهاجرت و اختلاط فرهنگی و بحران هویتِ ناشی از آن اختصاص داده شده است. ناصر فکوهی، استاد انسان شناسی دانشگاه تهران و کوروش صفوی، زبان شناس مشهور، مهمانان ویژه ی این پرونده هستند. همچنین مدیا کاشیگر، که به گفته خود مترجمی دو فرهنگی است، از ترجمه به مثابه یک مهاجرت فرهنگی می گوید. یادداشتی درباره سینمای مهاجرت در اروپای جدید به قلم ایزولینا بالستروس، خوانشی از فیلم بال های اشتیاق با موضوع محوری تجربه مهاجرت و بررسی عناصر سینمای مهاجرت به قلم سعید نوری از مطالب جذاب این بخش برای علاقه مندان به هنر هفتم است.

🔹 باقی مطالب نشریه به ادبیات اختصاص یافته است. بحثی در چگونگی ترجمه شعر که درباره ترجمه های تام پاولین از شعر اروپا است، یادنامه ای از پریناز فهیمی، شاعری که در جوانی دار فانی را وداع گفت و نگاهی گذرا به اشعار امیلی دیکنسون، شاعر آمریکایی، برای علاقه مندان به شعر خواندنی خواهد بود. داستانی به قلم هادی سلطانی و سه داستان کوتاه به قلم استفان لاکنر، رمان نویس فرانسوی الاصل که به آمریکا مهاجرت کرد، مطالب بعدی بخش ادبیات را تشکیل می دهد. «آزما» با نگاهی به پیشخوان کتاب و تازه های نشر، به پایان می رسد.

#آزما
@cafemagazine