کلانتری، نقاش سرشناس مکتب سقاخانه‌ای، تصویرگر کتاب کودک، روزنامه‌نگار، داستان‌نویس، از نخستین مدیران کانون پرورش فکری کودکان و نوج

@matikandastan

📜پرویز کلانتری، نقاش سرشناس مکتب سقاخانه‌ای، تصویرگر کتاب کودک، روزنامه‌نگار، داستان‌نویس، از نخستین مدیران کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بود.

◀استاد کلانتری ۱ فروردین ۱٣۱۰ زاده شد و ٣۱ اردیبهشت ۱٣٩۵ چشم از گیتی فرو بست.

◀او از سال ۵۳ با شروع نقاشی‌های کاهگلی، دوره تازه‌ای در زندگی هنری خود آغاز کرد که تا واپسین روزهای عمرش ادامه یافت.

◀آثار او جلوه‌ای ملموس از زندگی مردمان کویر را در خود داشتند.

◀زنده یاد کلانتری بخش عمده‌ای از تصویرگری‌های فانتزی کتاب‌های درسی را انجام داده و نقاشی درس‌های معروفی از جمله «مرغابی‌ها و لاکپشت» و داستان «روباه و زاغ » را آفریده است.

◀کلانتری بیش از چهار دهه به تصویرگری پرداخت و نزدیک به ۲۶ کتاب کودک همچون «کدو قلقله زن»، «جمجمک برگ خزون»، «گل اومد بهار اومد»، «رنگین کمان» را تصویرگری کرده ‌است.

◀او در مراکز هنری مانند دانشکده هنرهای زیبای تهران و کالج هنری کودکان در کالیفرنیا تدریس کرد و مدتی مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در تهران بود.

◀از شادروان کلانتری کتاب هایی نیز بر جای مانده است، مانند: «ولی اوفتاد مشکل‌ها»، «چهار روایت»، «نیچه نه، فقط بگو مشد اسماعیل».

◀ تابلوی ماندگار و معروفش «شهر ایرانی از نگاه نقاش ایرانی» در مقر سازمان ملل نصب شده است.

◀کلانتری که یکی از مهم‌ترین آثار خود را طی این سالها اثر «گلویزیون» می‌داند و دراین باره می گوید: «‌یک روز تلویزیون‌ام را گِل گرفتم چون دوست نداشتم آن را ببینم. ابراهیم جعفری اسم آن را «گلویزیون » گذاشت. امروز هم اگر از من بپرسید که مهم‌ترین اثرت کدام است، همان را معرفی می‌کنم که البته عنوان اصلی‌اش «آنچه جوان در آیینه بیند، پیر در خشت خام بیند» است که در لندن هم به نمایش درآمد.»

@matikandastan