‌.. 🔶 فرم (Form): به قالب و ساختار و شکل ظاهری یک اثر هنری – فیلم – اطلاق می‌شود

#آموزش_مقدماتی_فیلمنامه‌
#فرمـوـمحتوا
🔶 فُرم (Form): به قالب و ساختار و شکل ظاهری یک اثر هنری – فیلم – اطلاق می شود.
🔶 محتوا (Content): آنچه که بخش های مختلف یک اثر هنری – فیلم – حاوی آن می باشد و به عبارت دیگر همان هدف غایی صاحب اثر – فیلمساز – از هر بخش اثر هنری – فیلم – است.
این پرسش همواره مطرح است که ارزش یک اثر هنری به فرم آن بستگی دارد یا به محتوایش؟ به طور مثال، آیا اگر یک قطعه شعر در ستایش شیطان نوشته شود، اما تمام نکات فنی شعر – از جمله آرایه ها، قواعد قالب، وزن، هجا بندی، قافیه، ردیف و غیره – در آن رعایت شده باشد، باید گفت که با شعر خوبی طرف هستیم؟ در مقابل، آیا شعری که بدون توجه به مسائل فنی و ادبیاتی، در مدح و ثنای پروردگار عالمیان سروده شده باشد، شعر مناسبی است؟
پرسش فوق الذکر، در حوزه ی سینما نیز، به شکلی جدی و چالش برانگیز، مطرح بوده و هست، به طوری که منقدان سینما را، عموماً، به دو دسته ی فرم گرا یا فرمالیست (Formalist) و محتوا گرا تقسیم کرده است. دسته ی اول بر این عقیده اند که بدون فرم، فیلمی وجود ندارد و این فرم است که می تواند معیاری برای ارزش گذاری فیلم به شمار آید. از نظر این طیف از منتقدین، "چگونه" بیان کردن اثر حائز اهمیت است. گروه دوم، اما، معتقد هستند که صرف وجود یک محتوای خوب، برای ارزشمند بودن یک فیلم کافی است و همین که فیلمساز حرفی برای گفتن داشته باشد کفایت می کند؛ حتی اگر فیلم او از فرم درستی برخوردار نباشد نیز اشکالی به وجود نمی آید، و مهم این است که فیلم "چه" می خواهد بگوید. در مقابل این دو دسته عده ای هم معتقدند که فرم و محتوا جدا داز یکدیگر نیستند و لازم و ملزوم یکدیگرند.
افلاطون هرگز فرم و محتوا را تفکیک نکرده و این تفکیک از ویژگیهای دنیای جدید است. به طور خلاصه، در نظر افلاطون، چون ایده یا فرم اصیل و درونی در نوع خود کامل ترین است، پس ایده یا فرم هر چیز ممکن نیست که از محتوای آن جدا باشد. به عبارت دیگر، این دو یکی است.
🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶
💥کانال فیلمنامه نویسی و فیلمنامه نویسان

https://telegram.me/joinchat/AYPAaDum56PkfsDxu4OhFA