رمان «نه مرگ» رمان وضعیت است، وضعیتی ویژه در زمان و مکانی خاص

رمان «نه مرگ» رمان وضعیت است، وضعیتی ویژه در زمان و مكانی خاص. برای این رمان نوشتن خلاصه‌‌ای دقیق بی‌معناست، فروکاستن رمان است از توصیف یک حالت یگانه به شرح واقعیتی تکراری.
تجربه‌ی تبعید بابک از شهری مدرن به بیابانی گرمازده و برافروخته که رهایی از آن ممکن نیست، روایت مرگ‌های بی‌دلیل مردم سرزمینی که اسیر گرما، قحطی و بی‌معنایی شده‌اند، حکایت خشونت و خون كه مثل مور و ملخ و هزار جانور مرموز دیگر تمام روستا را تسخیر كرده، تصاویر زنان قربانی شده و تن‌های عریان، نشئگی و رقص و آمیختگی روابط. گفتن همه‌ی این‌ها تنها پوسته‌ای از این رمان می‌سازد که به هیچ وجه برازنده‌اش نیست. در دنیای «نه مرگ» نباید نشانه‌ها را از یاد برد: آسمانی که انگار خورشیدش از دو جا می‌تابد، زنی گنگ که به سخن درمی‌آید و راه و راهنما می‌شود برای رسیدن به رهایی، امید و ناامیدی که زیر گرمایی سوزان بخار می‌شود و مثل بارانی خمیری بر سرزمینی کرخت فرو می‌ریزد، سرزمینی که آن را ندیده‌ایم اما گویی مدت‌هاست در آن زیسته‌ایم.
رمان «نه مرگ» از هادی معصوم‌دوست که نشر چرخ آن را منتشر کرده، رمانی است کاملاً متفاوت با اثر قبلی همین نویسنده با نام «به شیوه‌ی کیان فتوحی» که اینترنتی به دست مخاطبانش رسید و توانست مسیرهای دورتری نسبت به كتاب‌های چاپ‌شده بپیماید. این تفاوت شاید منجر به تغییر یا تقلیل مخاطبان چشمگیر اثر قبلی این نویسنده شود، اما قطعاً موفقیت در نوشتن دو نوع متفاوت از رمان به عنوان اولین قدم قله‌ای بلندتر را برای نویسنده‌اش مهیا خواهد كرد و نشان‌دهنده‌ی تسلط و بلندپروازی معصوم‌دوست است در امر نوشتن. جدیت و تلاش او بیش از هر چیز ضامن موفقیت‌های بیشتر او در آینده خواهد بود. نویسنده‌ای كه ادبیات تنها دغدغه‌اش نیست و به صورت حرفه‌ای در سینما نیز فعالیت می‌کند. نوشتن فیلمنامه، کارگردانی و ساخت مستندهای «نشستن بین دو صندلی» و «خون سرد» و فیلم کوتاه «روزهای زوج» آثار سینمایی او هستند.
در این پرونده زهرا عبدی با شمردن نه نکته در مورد «نه مرگ» از امید، معناباختگی، جایگاه معنایی فضا و نگاه به مسائل امروز و تاریخ نوشته است. در یادداشت اولدوز طوفانی مقایسه‌ی این رمان با رمان «نگهبان» و مجموعه‌داستان «ترس و لرز» را می‌خوانیم و همچنین توضیحاتی درباره‌ی فضای داستانی «نه مرگ» و ویژگی‌های آن را. مریم مهتدی از ابهام فراگیر رمان و اثر آن در ذهن خواننده نوشته است. محمدحسن شهسواری در گفت‌و‌گویی دوستانه با نویسنده از تغییر شیوه‌ی رمان‌نویسی‌اش سؤال کرده و نوع نگاهش به زن و مفهوم پدر به شکل عام. همراه ما باشید با خواندن پرونده‌ی رمان «نه مرگ».

http://51na.net/case/%d9%be%d8%b1%d9%88%d9%86%d8%af%d9%87%e2%80%8c%db%8c-%d8%b1%d9%85%d8%a7%d9%86-%d9%86%d9%87-%d9%85%d8%b1%da%af-%d9%87%d8%a7%d8%af%db%8c-%d9%85%d8%b9%d8%b5%d9%88%d9%85%e2%80%8c%d8%af%d9%88%d8%b3%d8%aa/