📢بسیاری از رسانه‌ها برای آن که نان‌شان قطع نشود، به ادبیات جنگ می‌پردازند

📢بسیاری از رسانه‌ها برای آن که نان‌شان قطع نشود، به ادبیات جنگ می‌پردازند
@matikandastan

قاسمعلی فراست: ◀موافق مصاحبه‌ها و مجالس مناسبتی نیستم. معمولا در هفته آخر شهریور تمامی خبرگزاری‌ها، رادیو و تلویزیون به ادبیات جنگ می‌پردازند گویی در دیگر فصل‌ها این ادبیات مرده است. مسئولان شبکه‌های تلویزیونی و رادیویی و بسیاری از رسانه‌ها صرفا برای آن که نان‌شان قطع نشود یا بازخواست نشوند، در این روز‌های به خصوص به ادبیات جنگ می‌پردازند و این، از نظر من نامردانه‌ترین کاری است که درباره این ژانر ادبی می‌کنیم.

◀اگر ژانر ادبی دفاع مقدس درست معرفی و استفاده شده بود، بچه‌های مملکت ما صاحب نگاهی می‌شدند که پر از بخشندگی بود.

◀نخستین ضربه به ادبیات جنگ را خودِ بچه‌های جنگ زدند. آن‌ها از سر تقوایی که داشتند، حاضر نبودند از خود سخن بگویند. دومین ضربه این بود که در زمان اوج این فعالیت‌ها مسئولان کشور ما به دلایل خاص خود، امکاناتی که بتوان آن رخداد‌ها را تصویر کرد، فراهم نمی‌کردند.
متاسفانه اخلاقیات بسیاری در این میان گم شدند و در قالب نوشتار به جامعه منتقل نشدند. شناخت و شعور و تشخیص برای ثبت این وقایع وجود نداشت.

◀دستور می‌آمد که نباید از ترس‌های رزمندگان نوشت و ملزم می‌شدیم آن‌ها را به گونه‌ای نشان دهیم که گویی عاشق نبودند، به فکر خانواده خود نبودند، دلشان برای زن و فرزندشان تنگ نمی‌شد! همه صرفا ایثارگر بودند و شب تا صبح نماز شب می‌خواند و پس از آن فقط می‌جنگیدند! از سوی دیگر همه عراقی‌ها بد، ترسو و احمق بودند و همه ایرانی‌ها خوب، شجاع و زرنگ! این مساله ادبیات جنگ را به گونه دیگری آسیب زد.

◀متاسفانه اکنون که حافظه بسیاری از افراد حاضر در جنگ ضعیف شده است، به خاطر حفظ موقعیت و میز‌هایمان، در حال گردآوری خاطرات و نوشتن از آن‌ها هستیم.

◀ادبیات جنگ به دو بخش تقسیم شده است؛ افرادی که از آن نان می‌خورند و افرادی که دردمندانه به جنگ می‌پردازند. (منبع: کانال کتاب نیستان)
@matikandastan