🔴 گام دیگر مجلس برای تطابق با طرح عملیاتی FATF: تشکیل مرکز اطلاعات مالی (FIU) در وزارت اقتصاد

🔴 گام دیگر مجلس برای تطابق با طرح عملیاتی FATF: تشکیل مرکز اطلاعات مالی (FIU) در وزارت اقتصاد

🔹 نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۲۳ اردیبهشت ماه) با ماده (۸)لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی با عنوان ماده ۷ مکرر و تبصره‌های آن در خصوص تشکیل مرکز اطلاعات مالی و تعیین وظایف و اختیارات این مرکز تحت نظر شورای عالی مقابله با جرایم پولشویی ذیل وزارت اقتصاد و امور دارایی با ۱۴۰ رأی موافق، ۲۸ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۷ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

⚠️ علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی در توضیح مواد ۶ و ۷ لایحه مذکور گفت: به دلیل ضرورت تصویب و تشکیل مرکز اطلاعات مالی و تعیین تکلیف این مرکز در ماده ۸ این لایحه، مواد ۶ و ۷ لایحه مراعا گذاشته و مجدد بررسی خواهد شد.

⚠️ وفق این ماده، وظایف و اختیارات "واحد اطلاعات مالی" عبارتست از:

1️⃣ دریافت، گردآوری، نگهداری، تجزیه و تحلیل و ارزیابی اطلاعات و بررسی معاملات و عملیات مشکوک به پولشویی و تأمین مالی تروریسم، ردیابی جریان وجوه و انتقال اموال با رعایت ضوابط قانونی و گزارش معاملات و عملیات مشکوک به پولشویی و تأمین مالی تروریسم.

2️⃣ نهادهای:
🕵🏻 وزارت اطلاعات،
👮🏻 نیروی انتظامی،
🏗 گمرک،
🏦 بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، بانک ها،
📝 سازمان ثبت احوال کشور،
👐 بیمه مرکزی،
🔣 سازمان امور مالیاتی کشور،
🔖 سازمان ثبت اسناد و املاک کشور،
🔢 سازمان حسابرسی،
💹 سازمان بورس و اوراق بهادار،
💸 ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز،
🚬 ستاد مبارزه با مواد مخدر و
⚖️ سازمان تعزیرات حکومتی،
☝️موظف هستند گزارش های اطلاعات مالی با اداری مشکوک را به صورت برخط به واحد اطلاعات مالی ارسال کنند.

⚖️ همچنین، اطلاعات موضوع ماده در راستای اجرای ماده (۱۱۷) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه مصوب ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ در اختیار قوه قضائیه قرار می گیرد.

3️⃣ بررسی و ارزیابی نحوه تحمیل و مشروعیت دارایی ها و عملیات مشکوک اشخاص در گزارش های واصله و ارسال آنها به مراجع ذی صلاح قضایی برای رسیدگی در مواردی که به احتمال قوی صحت دارد و یا محتمل بودن آن از اهمیت برخوردار است.

4️⃣ جلوگیری از نقل و انتقال وجوه یا اموال مشکوک به پولشویی و تأمین مالی تروریسم و اطلاع به مرجع صالح قضائی جهت رسیدگی مطابق حکم تبصره (۱) این ماده.
ث - ارائه مشاوره به اشخاص مشمول برای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم در قالب ابلاغ اصول راهنما.

5️⃣ تدوین دستورالعمل های مربوط به روشها و مصادیق گزارش معاملات مالی مشکوک و اعمال موضوع این قانون و قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم به مراجع ذیربط و ارائه به شورا جهت تصویب؛

6️⃣ تهیه برنامه های آموزشی در زمینه آثار زیان بار پولشویی و تأمین مالی تروریسم، شیوه های متداول در انجام جرائم مذکور و ابزارهای مؤثر پیشگیری از آن از طریق شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم

7️⃣ همکاری با اشخاص، سازمان ها و نهادها یا دستگاه های دولتی و سازمان های مردم نهاد که در زمینه مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم فعالیت می کنند.

8️⃣ تهیه و ارسال منظم گزارش هایی درباره اقدامات انجام شده و ارائه پیشنهادهای مربوط به شورا و شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم.

9️⃣ همکاری و تبادل اطلاعات با مراکز مشابه در سایر کشورهای سازمان ها، مجامع منطقه ای، بین الدولی و بین المللی ذی ربط مطابق قوانین و مقررات.
ضوابط و نحوه تبادل اطلاعات به موجب آیین نامه ای است که شورا با همکاری دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی تهیه و پس از تأیید رئیس قوه قضائیه به تصویب هیأت وزیران می رسد.

🔟 انجام سایر وظایف محوله از سوی شورا در چهارچوب مقررات این قانون.

⚠️ نحوه و سطح دسترسی به اطلاعات مالی و اداری مربوط به جرائم پولشویی و تأمین مالی تروریسم (بند (ب) ماده ۷ مکرر)، نگهداری سوابق مربوط (بند د ماده ۷) و همچنین شیوه تبادل اطلاعات با خارج از کشور (بند (د) ماده ۷ مکرر) به موجب دستورالعملی است که توسط دبیرخانه شورا تهیه می شود و به تأیید شورای عالی امنیت ملی می رسد»./ خانه ملت

✅ مدیریت واردات صادرات
🆔 @modirtamin💯