✍✍کنترل الکترونیکی تجارت ۴۰۰۰ میلیارد دلاری در گمرک چین

✍✍کنترل الکترونیکی تجارت 4000 میلیارد دلاری در گمرک چین

⭕️رصد تجارت کالا و خدمات به وسیله اینترنت در ایران با روی کار آمدن دولت یازدهم قوت گرفت. فرآیندی که اگر چه پیش از این در بسیاری از کشورها آغاز شده و تجارت و رویه های گمرکی را دگرگون کرده بود اما در ایران به یک چالش تبدیل شد و عملیاتی شدن آن به تاخیر افتاده بود.

⭕️هم اکنون گمرک در این کشورها متحول شده ، روش های سنتی خود را پشت سر گذاشته و مدرن سازی شده و برخی فرآیندها و تشریفات گمرکی در این کشورها دیگرکارایی ندارد، موضوعی که شاید گمرک ایران بر اساس اهداف برنامه اش و انطباق با تجارت جهانی با وجود مخالفان خود، این پروژه را تحت عنوان سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی با موفقیت اجرایی کرد .

⭕️نگاهی به تحولات گمرکی بزرگترین اقتصاد جهان می تواند نشان دهد، در روند تحولات و مدرن سازی چه فرآیندهایی حذف و اضافه شده است. حذف و اضافاتی که شاید در ایران چالش های زیادی را به دنبال داشته و دارد.

⭕️چین صاحب یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان است. صنعت تجارت الکترونیکی با گذشت نزدیک به دو دهه پخته شده و با رونق چشم گیری که کسب کرده است، در سازمان جهانی گمرک به عنوان یک کشورموفق شناخته می شود. موفقیتی که از آنجا ناشی می شود که چین توانسته، بسیاری از شرکت های بین المللی بزرگ و الکترونیکی را با خود همراه کند. تغییر و تحولات گمرکی در این کشور بازارهای بزرگ و بین المللی الکترونیکی چین مانند علی بابا ، فروشندگان و انبارداری را تحت تاثیر قرار داده و شرکت های بزرگ و وکوچک این کشور را تشویق به استفاده از این فرآینده کرده است. سرعت و زمان در ترخیص کالا حرف اول را می زند و تجارت این کشور معطل و قربانی بازرسی و کنترل های وقت گیر و بی رویه نیست.

⭕️گمرک چین تمامی کالاها در این کشور را که آنلاین به فروش رسیده و به خارج از کشور حمل می شوند، بررسی می کند،تمامی این فرآیند الکترونیکی انجام می شود و تنها کمتر از 10 درصد کالاها بر اساس مدیریت ریسک از طریق تجهیزات کنترلی یا به صورت فیزیکی کنترل می شود . به نظر می رسد گمرک این کشور در روند تغییر و تحولاتش، بیشتراز آنکه برای هر فرآیندی زمان و هزینه صرف کرده باشد، به شیوه های متفاوت و مدرن الکترونیکی و توسعه آنها فکر کرده است.

⭕️دولت چین در سال 2013 به دنبال روند جدید تجارت خارجی و در پاسخ به شکل گرفتن نیازهای بازرگانان و مصرف کنندگانی که داشتند، نیاز نهادهای دولتی به اطلاعات متمرکز و بیشتر در زمینه تجارت الکترونیکی را مطرح کرد. به دنبال آن در سال 2015 سندی در جهت توسعه تجارت امن و الکترونیک شکل گرفت. که در آن روندهای گمرکی و قرنطیه متحول شد و علاوه بر آنکه حمایت های مالی برای شرکت های تجاری الکترونیکی را فراهم کرد،وضعیت مشارکت تجاری را ارتقاء داد.

⭕️این تغییر و تحولات کمک کرد که دولت چین در مشارکت با سیستم های غول تجارت الکترونیکی مانند علی بابا و آمازون، وضعیت صنایع کوچک و متوسط کشورش را نیز متحول کند. موضوعی که چالش بخش خصوصی در ایران است.

⭕️اطلاعات از سوی تجار و بازرگانان و شرکت ها به صورت الکترونیکی در گمرک محلی ثبت می شود و ماموران گمرک با مقایسه اطلاعات، خطرها را در محموله های صادراتی و وارداتی شناسایی می کنند. محموله ها برای بازرسی و کنترل معطل نمی شوند و تنهامحموله ای که پیش از این تشخیص داده شده قانونی نبوده، رسیدگی خواهد شد.

⭕️کشور چین در سال 2017 تجارت پر رونقی را پشت سر گذاشته و صادرات و واردات پا به پای هم قدم بر داشته اند. روزهای آخرسال بود که سخنگوی وزارت بازرگانی این کشور با اشاره به میزان تجارت چین در 11 ماه نخست سال 2017 که با رقمی بیش از 3700 میلیارد دلار، نسبت به همین مدت در سال گذشته بیش از 15 درصد رشد را تجربه کرده است، از احتمال فراتر رفتن از 4000 میلیاردی شدن تجارت این کشور تا پایان سال خبر داده بود.

⭕️رشد و توسعه تجارت الکترونیکی که از ستون های اقتصاد و تجارت بین المللی است ، برنامه عمده گمرک درکشور چین است. تعرفه های مالیات گمرک این کشور، مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بر خرده فروشی تجارت الکترونیکی است. برخی شرکت ها مجازهستند عوارض گمرکی و مالیات را به صورت دوره ای به جای محموله با ماخذ محوله به گمرک پرداخت کنند. تخفیف های مختلف مالیاتی تشویق های متعددی را برای تجارت الکترونیکی و امن در این کشور فراهم کرده است که نهایتا به درآمدهای بیشتر گمرکی را به دنبال داشته است. موفقیت این کشور نشان می دهد، می تواند تجربه ای برای دیگر کشورها در جهت ترسیم مدیریت تجارت الکترونیکی شود .
🆔 @modirtamin💯