◀️سفسطه قمار باز (Gambler&aposs Fallacy) در بازار سهام. *مصطفی نصر اصفهانی

◀️سفسطه قمار باز (Gambler's Fallacy) در بازار سهام
*مصطفی نصر اصفهانی

✏️کشش طبیعی انسان‌ها این است که در منطقه سود (مثلا زمان افزایش قیمت سهام) ریسک‌گریز می‌شوند و در منطقه زیان ریسک‌پذیر عمل می‌کنند. تصویر ریسک‌پذیری و ریسک‌گریزی در معاملات این است که زمانی که ریسک‌گریز هستیم سعی می‌کنیم سریع از سهم خارج شویم و به قول معامله‌گران سودمان را قفل کنیم اما زمانی که ریسک‌پذیر هستیم تمایل داریم حتی اگر زیان کرده‌ایم از سهم خارج نشویم.

✏️سفسطه قمارباز در سرمایه‌گذاری سندرمی است که دو پدیده را همزمان در خود دارد: ریسک‌پذیری در منطقه زیان و توهم بازگشت.

✏️شخص وقتی در چند دوره پیاپی در بازی پرتاب سکه باخته است از یک طرف ریسک‌پذیر می‌شود و از طرف دیگر دچار توهم بازگشت است؛ یعنی فکر می‌کند این بار احتمال اینکه او برنده بشود بیش از 50 درصد است یا در بازار سهام بالاخره وقت آن رسیده است که قیمت سهام بهبود پیدا کند در حالی که ممکن است دلیل منطقی برای بازگشت قیمت وجود نداشته باشد یا زمان بازگشت قیمت انقدر طول بکشد که صبر کردن به پای آن توجیه اقتصادی نداشته باشد.

✏️یکی از تکنیک‌های رفتاری که در بین معامله‌گران بازار سهام برای جلوگیری از افتادن در دام سفسطه قمارباز رایج است و می‌توان آن را مورد تأیید قرار داد تعریفِ «حدِّ زیان» است. به این مفهوم که وقتی قیمت دارایی به اندازه درصد مشخصی پایین آمد دیگر بیخیال ادامه بازی شده و از دارایی خارج شویم. این توصیه البته برای مواردی که به بازگشت قیمت «مطمئن» هستیم نیست.

🆔 @modirtamin 💯